BER - KUO

Etsi halvat lennot reitille Berliinistä $[27443-Kuopioon

Vertaa lentolippuja Kuopioon sadoilta matkailusivustoilta kerralla

BER — KUO
8. joulukuu — 15. joulukuu1
Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
0 laukkua
Mistä?
Kohde?
to 8/12
to 15/12

Anna KAYAK-sivuston hoitaa etsiminen puolestasi

Säästä 29% tai enemmän

Vertaa lentolippuja Kuopioon sadoilta matkailusivustoilta kerralla

We’re käyttö on täysin maksutonta – ei piilomaksuja tai kuluja.

SuodSuodata matkustamoluokan, ilmaisen Wi-Fi:n ja muun mukaan

Yhdistä lento + hotelli ja säästä

Hyvä tietää

Matalasesonki

toukokuu

Huippusesonki

kesäkuu

Halvin lento

275 €

Keskim. hinta meno-paluu

320 €

Hyvä tarjous yhdensuuntainen

184 €
Sopivin aika välttää turistimassoja hintojen laskun ollessa keskimäärin 45 %.
Suosituin aika lentää hintojen nousun ollessa keskimäärin 29 %.
Lento Berliini Berliin Brandenburg – Kuopio
(keskim. hinta edellisten 2 viikon ajalta)
tai alle

Milloin varata lentoja reitille Berliini - Kuopio

Arvioitu meno-paluumatkan hinta
Keskim. hinta per kuukausi
Lentohinnat matkustuspäivien lähestyessä

Parhaat vinkit halvan lennon löytämiseen Berliinin

  • Etsitkö halpaa lentoa? 25 % käyttäjistämme löysi yhdensuuntaisia lentoja tälle reitille 184 € tai jopa halvemmalla.
  • Huippusesongin katsotaan olevan toukokuu, kesäkuu ja heinäkuu. Halvin kuukausi lentää: toukokuu.

Useimmiten kysytyt kysymykset: Berliinistä - Kuopioon reitille

Suositut lentoyhtiöt, jotka lentävät reitillä Berliini Berliin Brandenburg -Kuopio

Pisteytys KAYAK-asiakasarvioiden perusteella
7,6
FinnairPistemäärä perustuu 4320 arvosteluun
7,9Koneeseennousu
7,5Mukavuus
8,2Henkilökunta
7,2Viihde
7,1Ateriat
Lentoyhtiöiden arvostelut

Baggage drop Tukholmassa oli vaikeaa löytää. Terminaali 5 on sekava remontin takia, siksi ohjeistus/kyltitys pitäisi selkeyttää. Lyhyellä lennolla on typerää tarjoilla mitään. Finnairin mustikkamehuinnostus on outo: se on roiskuessaan tahraavaa nestettä, jonka jakaminen ahtaasti istuville matkustajille on täysin turhaa. Vesi riittää, jos sitä on erikseen tarjottava 45 minuutin matkalla.

Lue lisää lentoyhtiöstä Finnair

Baggage drop Tukholmassa oli vaikeaa löytää. Terminaali 5 on sekava remontin takia, siksi ohjeistus/kyltitys pitäisi selkeyttää. Lyhyellä lennolla on typerää tarjoilla mitään. Finnairin mustikkamehuinnostus on outo: se on roiskuessaan tahraavaa nestettä, jonka jakaminen ahtaasti istuville matkustajille on täysin turhaa. Vesi riittää, jos sitä on erikseen tarjottava 45 minuutin matkalla.

Sopiva lämpötila, tilava economy ja leffojen lisäksi myös sarjoja. Ruoka oli ihan ok, eikä tietysti voi miellyttää kaikkia.

Matkustamohenkilökunnan toiminta ja käytös ala-arvoista

Oli kylmä. Aika moni aivasteli tai niiskutti 12 tunnin lennon päättyessä.

Ihan hyvin toimi kaikki, paitsi jalkatilaa oli melko vähän pitkälle pohjoismaalaiselle.

penkkien tiloissa

Tuntui kuin lentokenttävirkailijat olisi olleet TET-harjoittelussa. Ongelma ei tietty ole Finnairin henkilökunnassa vaan Münchenin kentän virkailijoissa. Oli kuin kaikki olisivat ensimmäistä päivää töissä. Todella heikkoa toimintaa.

Aikataulun pitäminen

Check in Pariisissa oli vanhanaikasta. Jos on matkatavara menossa rumaan, tai haluaa boardingpassi paperiversiona joutuu odottamaan että check in avautuu.

Dinner was very salty, chicken with broccoli. Quinoa salad? The dinner on my flight JFK-Helsinki was excellent, kind of a roasted chicken with sauce and potatoes. Other than that, I love having wine with dinner, blueberry juice, coffee. I'll fly Finnair again.

Henkilökunta oli ihan ystävällistä. Koneeseennousu oli hidas. Tarjottavat ovat nolla-arvoisia, vain lasi vettä ilmaiseksi, ei ole toimiva konsepti ollenkaan.

Kone lähti myöhässä ja henkilökunnalla turha puheripuli kovaäänisiin

Ostettiin lentolippu yhdessä, ei siis pitänyt olla epäselvää, että ollaan pariskunta. Meidät kuitenkin sijoitettiin istumaan koneessa kauas toisistamme. Pärjäämme toki itsenäisesti, mutta moinen homma vaikuttaa lähinnä kiusanteolta. Eikä suinkaan asiakaspalvelulta. Terveiset siis Finnairille tai muille, jotka olivat järkkäilleet istumapaikat.

No suggestions....British Airways was the flight operator - I only purchased the ticket through Finnair. The price was good and everything about British Airways was excellent.

Great flights all around

Palvelu oli erinomaista, kone oli siisti ja aikataulut pitivät hyvin. Ihan pieni suma syntyi koneeseen noustessa kun eri boarding-ryhmät sumppuuntuivat putkeen. Pieni tauko boarding-ryhmien välissä olisi tehnyt siirtymästä vielä asteen sujuvamman.

Hyvä, nopea lento, Hki lentoasemalla hyvä palvelu

The cabin crew , especially one female flight attendant though friendly was quite biased in paying attention to the Finnish speaking passengers as compared to passengers of other nationalities. The aircraft itself was quite old and the entertainment system was quite antiquated with a very limited choice of options.

I was charged €60 to check in a bag on this ticket. It was not a cheap ticket! Outrageous!

Flight was completely on time, The crew was helpful beyond the minimum requirements, and the checked-in luggage arrived almost as soon as we reached the belt. Very nice experience.

Kiitos paljon

On time, arrived early, overall very good flight. As usual, seats are too close together to move legs in the center seat during a 7-hour flight, but otherwise, great.

Separated my family again. What’s wrong with you people.

Lähtöselvityksessä oli vain yksi henkilö, mikä ei vastannut lainkaan tarvetta, koska hän oli ERITTÄIN HIDAS - ja hieman tyly (?). Passeja hän pyöritteli todella kauan ja tavasi hitaasti kirjain kirjaimelta nimemme niistä ja vertaili kuvia meihin. Tuntui todella oudolta. Lisäksi tarranauhat taisivat loppua kesken ja hän joutui hakemaan niitä muualta. Meillä (kolmen hlön perhe) oli ainoastaan yksi laukku menossa ruumaan, mutta virkailija yllätti meidät vaatimalla myös käsimatkatavaramme ruumaan, koska tilaa olisi kuulemma liian vähän. Luonnollisesti olimme pakanneet kaiken säännösten mukaan ja tässä hässäkässä ruumaan joutui myös elektroniikka, jotka olimme jättäneet käsimatkatavaroihin. Virkailija ei huomannut kysyä asiasta, emmekä me kiireessä muistaneet sitä. Lisäksi jouduin todella vaatimalla vaatimaan, että sain yhden laukun käsimatkatavaroihin, koska sairastan diabetesta ja astmaa ja olin pakannut matkalla mahdollisesti tarvitsemani lääkkeet ko. laukkuun. Ehdin jo hieman hätääntyä asiasta, kunnes virkailija "armollisesti" tuli sen verran vastaan, että antoi minun valita yhden kolmesta laukustamme matkustamoon. Ymmärrän tilantarpeen, mutta olisi ollut todella järkevää kertoa jonossa odottaville etukäteen, että tällaista vaaditaan, jotta muutenkin todella tiukalla ollut ollut aika ei olisi kulunut turhaan säätämiseen turhautuneitten jonottajien odottaessa selän takana. Asian olisi mielestäni voinut myös hoitaa hieman kohteliaammin. Lisäksi huomasin koneessa, että hyvin harvan kohdalla oli vaadittu jättämään matkustamoon tarkoitettuja laukkuja ruumaan - ainakin lähes kaikilla oli yksi laukku/hlö mukana. Hämmentävää. Yllättävää kyllä kone pääsi kuitenkin lähtemään matkustajien puolesta ajallaan, vaikka jonottavat pitivät sitä mahdottomana. Lento sujui muuten hyvin, paitsi jalkatilat olivat todella surkeat verrattuna menomatkamme koneeseen.

On time, crew great, could not get boarding passes online was not able to access

Vähän myöhässä muuten kaikki sujui loistavasti

Great service and food. Flew with British Airlines to Heathrow from L.A.

kone oli 1,5h myöhässä

Thanks

Kone oli kolme tuntia myöhässä.... Meitä pompoteltiin portilta toiselle. Ilmastointi oli olematon.

Asiakkaita suositellaan menemään kentälle hyvissä,ajoin, mutta finskin lähtöselvitys ja bag drop portit avautuvat, aina, liian myöhään. (munchen)

Ei ruokataroilua !

Tarjoilu

Lento oli lähes 3 tuntia myöhässä emmekä saaneet mitään tietoa mistään. Emme saaneet myöskään vouchereita.

Finnair arpoi edellisenä iltana check-in:ssä mieheni riville 29 ja minut riville 16 eikä näitä voinut muuttaa. Finnair rahastaa kaikesta, vaikka ei tietääkseni ole ’halpalentoyhtiö’. Mustikkamehumukillinen on ainut, mikä kuuluu hintaan. Menolennolla KLM tarjosi suolaisen ja makean välipalan kaikkine juomineen (kahvi, mehu, virvoitusjuoma, olut, viini). Kännykän voi ladata. For free.

Matkatavaratietomme puuttuivat järjestelmästä. Turhaa vaivaa moisesta asiasta. Valitin suoraan Finnairille.

Järjestelyt toimi oikein hyvin matkakumppanin boarding pass dokumentti katosi turvatarkastuksen jälkeen puhelimesta jokin spammi yritti latautua , mutta passilla koneeseen 😊 Kone ilmeisesti hiukan kovassa käytössä, istuin muhkurainen. Henkilökunta oikein palvelualtista ja ammattitaitoista ☺

Helppoa ja mukavaa

Operoi toinen lentoyhtiö

Ystävällinen henkilökunta. Kaikki ok.

Check-in jonoa oli aamulennolla, mikä on pienellä lennolla ymmärrettävää. Kaikki muu toimi mainiosti.

Teneriffan matkaselvitys tosi hidas ja ruuhkainen

Lento oli vähän myöhässä

.

Friendly and professional crew

Mukava

Ilmainen kahvi olihan kiva. Lento myöhässä yli 2 h Hesan päässä odotettiin rappusia. Huh huh. On se vaikeeta!

Lähtö myöhästyi 55min. Oli lähellä että olisimme odottaneet 1,5h koneessa, mutta saivat uudelleenreitityksen.

Henkilökunta oli tosi ystävällistä ja muutenkin koko koneessa oli hyvin rauhallinen tunnelma. Tosin kone oli hyvin vajaa.

Myöhässä taas.

The staff were excellent, very helpful and efficient

The cabin crew was friendly. But boarding takes forever and the flight gad long delays on both inbound and outbound flight

Always exceptional service

Miinukset: "The food was not as usual."
Plussat: "n/a"
Miinukset: "The conditions were very cramped. The entertainment system was quite old and had very little selection. My entertainment system actually stopped working all together. I called for assistance from my seat a couple of times, but nobody came."
Miinukset: "Seat angle adjustment was not the most comfortable for sleeping."
Miinukset: "Kayak updated me that my flight would be late. It wasn't. Missed it had to pay $700"
Miinukset: "Departure time was almost 2 hours late and the communication of the cabin crew regarding this issue was poor. Almost an hour went by without an update."
Plussat: "Incredible staff. Super polite"
Plussat: "Boarding procedures and crew were top. Wines and beverages excellent and even in super economy water was served several times"
Miinukset: "The food could have been much better, should consider doing everything organic. As it was, the chicken in the meal was awful, the dessert terrible. The rice in the salad hard, almost uncooked. The only good quality food was the bread and the cheese"
Plussat: "Air. France usual"
Miinukset: "No lights working on plane. Couldn't read or do work WiFi wasn't working either"
Plussat: "Friendly attendants, entertainment variety"
Miinukset: "Comfort, food could have been better."
Plussat: "The cue lines per zone are the most brilliant idea!"
Miinukset: "After boarding began there was a backup after the gate en route to the plane. No explanation. The plane left an hour later than scheduled but seemed to arrive close to scheduled time."
Plussat: "cbvghjkl;"
Miinukset: "mmmm"
Plussat: "Flight was delayed 4 hours with no explanation"
Miinukset: "Asked for wheel chair assistance and was not met in Paris. Had difficulty and barely made my flight. A gentleman who worked at airport assisted me"
Plussat: "Intranet meant I could watch movies on my iPad"
Miinukset: "Seats are very uncomfortable"
Plussat: "The crew"
Miinukset: "Everything was incredibly poor. Flight was delayed, entertainment was outdated and the airport staff were rude."
Miinukset: "Not much legroom."
Plussat: "En deux mots, tout était médiocre, avion, « nourriture » (si on appeler ça comme ça) même les hôtesses travaillaient avec une sale gueule.. Très déçu d’Air France"
Miinukset: "Le capitain et l’aterrisage"
Plussat: "Nothing"
Miinukset: "Missed flight due to lack of direction, last minute gate change and they shut door in our face after telling us they were holding plane"
Miinukset: "Our flight was delayed so we could not make out connecting flight. We had to wait 6 hours get another flight to Atlanta and then fly to Boston the next day, longest flight ever was horrible I called out sick from work too."
Plussat: "Everything"
Plussat: "The food, beverages and choices of movies, entertainment There was a medical emergency that caused the flight to land in Canada. This was handled very professionally - I hope the passenger ended up getting the care needed and is doing well."
Plussat: "The crew was very friendly and professional. The food very good"
Miinukset: "First the plane was delayed because of a technical issue that I think they should check before The plane was crowded and old."
Plussat: "Plane was comfortable and new."
Miinukset: "Nothing really."
Plussat: "Arriving safely."
Miinukset: "We didn't get boarding passes for the second flight at EDI so we had to exit the secure area, get boarding passes, and go through security a second time for the same trip."
Miinukset: "The flight was late, real late."
Plussat: "Staff pleasant and courteous fine meal and beverages! Arrived ahead of schedule in Bucharest!! Overall a very pleasant experience!"
Plussat: "Comfort, food and service are better than average."
Miinukset: "When stewardess opened overhead locker, something fell on my head."
Plussat: "Super fast boarding and smooth takeoff"
Plussat: "What’s not to like!"
Plussat: "Todo muy bien Volvería a viajar con ellos."
Plussat: "This is what happens when you get roped in by a low price."
Miinukset: "Disorganization which led to not being able to pre-purchase baggage. Then bad info at airport which led to multiple trips through security trying to make weight on a bag that should have been checked but was told didn't need to. Ended up missing flight, having to rebook at full fare and no one knows where the bag that was checked is. STAY AWAY!"
Plussat: "It es a good flight back"
Miinukset: "Items missing on duty free purchases"
Miinukset: "Some toilet facilities out of order and some slow service"
Plussat: "The crew was very nice and helpful."
Miinukset: "We ordered a vegetarian meal. However, the vegetarian option offered to those who did not order a special meal looked better than the vegetarian option that we received."
Plussat: "Missed connection and it was airport not Delta that was the problem. Not a good way to start a vacation. Rating is for the Paris Airport, not the flight crew or Air France employees. Still sitting in the airport when we should be at our destination."
Miinukset: "Hundreds of people missed their flights. Delta had us into Paris with an hour and a half to get to connecting flight. Missed flight due to huge delay in passport approval. They seemed completely unprepared."
Plussat: "Always like Air France. They are in tune with keeping the traveler updated."
Miinukset: "Walked all over the terminal looking for signage for Croatia Airlines. Information services sent me to the right location, but it was marked Air France. I asked serval Air France employees for Croatia Air. None new that Air France was the CA carrier. Finally found one who bothered to look it up on her computer and low and behold, AF was the carrier!"
Plussat: "Being able to have my meal at the airport before my flight so that I could sleep in comfort."
Plussat: "The service and food were excellent plane was clean."
Miinukset: "No entertainment system"
Plussat: "The flight crew and flights itself were great."
Miinukset: "I was told the wrong flight time, wrong terminal, wrong gate, and wrong airline. I couldn't check-in online. It was horribly inconvenient and I nearly missed the flight. We got there with 5 minutes until the doors closed."
Miinukset: "Too crowded"
Miinukset: "I was forced to rebook my 3rd leg after taking trains in the middle."
Plussat: "Cabin Crew and food selections were top notch"
Miinukset: "Seat configuration as a first class ticket was awful. Same configuration as economy class but by leaving the middle seat empty constituted first class. I'm 6'-1" and missed the legroom...."
Plussat: "Wheel chair service at LAX is run by the airport. Their priority is to get you to your flight, not to a VIP room regardless of how early you check in."
Plussat: "movies were great, watched a lot of them food, while nothing to write home about, was at least tasty and not inedible the staff was great, friendly, welcoming, hard working loved that we could have wine and snacks"
Miinukset: "we had paid for the exit row and had a luxurious amount of room. But when we tried to sleep, our fellow passengers came and stood at our feet and talked so loudly that we could not possibly sleep. They stayed there for more than an hour. Would have loved for the staff to maybe ask them to tone it down, if not move."
Miinukset: "Disorganised boarding with people allowed to bring on multiple and oversize bags that by the airlines own admission delayed departure"
Plussat: "Ticket price"
Miinukset: "Long check in wait in Dubai. Food was shocking - inedible!"
Plussat: "The aircrew are very friendly. The staff at CDG were very helpfull with our connecting flight."
Miinukset: "The seats are very cramped for tall people, especially when the passenger in front of you reclines their seat."
Plussat: "Crew members were nice and polite."
Miinukset: "The plane was so old, it's like they bought it at a junk yard. The seats were falling apart and were very uncomfortable. Entertainment system is the same age as a VCR. Food was so bad I actually threw up (first time for me ever; I can eat pretty much anything and no problems). Given other compatibility priced options, I won't fly AirFrance again."

Varaa halvat lentoliput $Berliinistä Kuopioon

Uusimmat meno-paluu lentotarjoukset

8.1.su
1 välilaskuFinnair
4t 40mBER-KUO
14.1.la
1 välilaskuFinnair
4t 45mKUO-BER
275 €
8.1.su
1 välilaskuUseita lentoyhtiöitä
4t 10mBER-KUO
14.1.la
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
17t 20mKUO-BER
289 €
8.1.su
2 välilaskuaAir France
37t 25mBER-KUO
14.1.la
2 välilaskuaAir France
52t 10mKUO-BER
591 €

Etsi välilaskuilla

Etsi lentoyhtiöllä

Etsi hinnalla

Lennot Berliini - Kuopio

Lähtö:

Berliini (BER)Saksa

Matkakohde:

Kuopio (KUO)Suomi

Selaa lähtöpaikkoja:

275 €

Selaa matkakohteita:

275 €