MUC - KUO

Etsi halvat lennot reitille Münchenista $[27443-Kuopioon

Vertaa lentolippuja Kuopioon sadoilta matkailusivustoilta kerralla

MUC — KUO
3. joulukuu — 10. joulukuu1
Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
0 laukkua
Mistä?
Kohde?
la 3/12
la 10/12

Anna KAYAK-sivuston hoitaa etsiminen puolestasi

Säästä 29% tai enemmän

Vertaa lentolippuja Kuopioon sadoilta matkailusivustoilta kerralla

We’re käyttö on täysin maksutonta – ei piilomaksuja tai kuluja.

SuodSuodata matkustamoluokan, ilmaisen Wi-Fi:n ja muun mukaan

Yhdistä lento + hotelli ja säästä

Hyvä tietää

Matalasesonki

huhtikuu

Huippusesonki

elokuu

Halvin lento

282 €

Keskim. hinta meno-paluu

457 €

Hyvä tarjous meno-paluu

373 €

Hyvä tarjous yhdensuuntainen

209 €
Sopivin aika välttää turistimassoja hintojen laskun ollessa keskimäärin 39 %.
Suosituin aika lentää hintojen nousun ollessa keskimäärin 38 %.
Lento München Franz Josef Strauss – Kuopio
(keskim. hinta edellisten 2 viikon ajalta)
tai alle
tai alle

Milloin varata lentoja reitille München - Kuopio

Arvioitu meno-paluumatkan hinta
Keskim. hinta per kuukausi
Lentohinnat matkustuspäivien lähestyessä

Parhaat vinkit halvan lennon löytämiseen Münchenin

  • Etsitkö halpaa lentoa? 25 % käyttäjistämme löysi tämän reitin yhdensuuntaisia lentoja hintaan 209 € tai vähemmän ja meno-paluulentoja 373 € tai jopa alle sen.
  • Huippusesongin katsotaan olevan heinäkuu, elokuu ja syyskuu. Halvin kuukausi lentää: huhtikuu.

Useimmiten kysytyt kysymykset: Münchenista - Kuopioon reitille

Suositut lentoyhtiöt, jotka lentävät reitillä München Franz Josef Strauss -Kuopio

Pisteytys KAYAK-asiakasarvioiden perusteella
7,6
FinnairPistemäärä perustuu 4311 arvosteluun
7,9Koneeseennousu
7,5Mukavuus
8,2Henkilökunta
7,2Viihde
7,1Ateriat
Lentoyhtiöiden arvostelut

Koneen tarjoilun hinnat olivat kalliita

Lue lisää lentoyhtiöstä Finnair

Koneen tarjoilun hinnat olivat kalliita

Matkustamohenkilökunnan toiminta ja käytös ala-arvoista

Matkustamohenkilökunnan käytös ja toiminta ala-arvoista

Oli kylmä. Aika moni aivasteli tai niiskutti 12 tunnin lennon päättyessä.

penkkien tiloissa

Tuntui kuin lentokenttävirkailijat olisi olleet TET-harjoittelussa. Ongelma ei tietty ole Finnairin henkilökunnassa vaan Münchenin kentän virkailijoissa. Oli kuin kaikki olisivat ensimmäistä päivää töissä. Todella heikkoa toimintaa.

Aikataulun pitäminen

Todella ahdas kone.

Check in Pariisissa oli vanhanaikasta. Jos on matkatavara menossa rumaan, tai haluaa boardingpassi paperiversiona joutuu odottamaan että check in avautuu.

Henkilökunta oli ihan ystävällistä. Koneeseennousu oli hidas. Tarjottavat ovat nolla-arvoisia, vain lasi vettä ilmaiseksi, ei ole toimiva konsepti ollenkaan.

Finnair was great - superior to BA in all respects

Kone lähti myöhässä ja henkilökunnalla turha puheripuli kovaäänisiin

Palvelu oli erinomaista, kone oli siisti ja aikataulut pitivät hyvin. Ihan pieni suma syntyi koneeseen noustessa kun eri boarding-ryhmät sumppuuntuivat putkeen. Pieni tauko boarding-ryhmien välissä olisi tehnyt siirtymästä vielä asteen sujuvamman.

I could not check in online and I need it to take a bag to check in . I was unaware if I could do it at airport. I couldn't bring enough personal belonging. I was not happy about this . It restricted me to buy thing in NY as I am not sure if I can take them back. I am not happy with the whole experience. I don't think I would choose this airlines nore the service provider next time unless I get compensated

The check in was delayed by 20min as the lady could not see that I had already paid for the checked in luggage, and wanted to charge me! I showed her the receipts of the payment and she made a long phone conversation to another staff member and finally accepted my receipt. When she realised that I had booked with kiwi.com her comment was ’dont ever book with them again, we have so much trouble getting the information we need’ Thats not good advertisement for your organisation!!

lentoemännät hoiti tehtävänsä hyvin. Koneen ilmastoinnissa oli vikaa, tuli vilu.

Premiere economy -luokkaan voisi kuulua ruoka

Kiitos paljon

Tehokasta, mukavaa, uutta ja miellyttävää. Homma toimi. Hyvät unet!

Lento 3h myöhässä. Informaation kulku hidasta ja sekavaa.

Lähtöselvityksessä oli vain yksi henkilö, mikä ei vastannut lainkaan tarvetta, koska hän oli ERITTÄIN HIDAS - ja hieman tyly (?). Passeja hän pyöritteli todella kauan ja tavasi hitaasti kirjain kirjaimelta nimemme niistä ja vertaili kuvia meihin. Tuntui todella oudolta. Lisäksi tarranauhat taisivat loppua kesken ja hän joutui hakemaan niitä muualta. Meillä (kolmen hlön perhe) oli ainoastaan yksi laukku menossa ruumaan, mutta virkailija yllätti meidät vaatimalla myös käsimatkatavaramme ruumaan, koska tilaa olisi kuulemma liian vähän. Luonnollisesti olimme pakanneet kaiken säännösten mukaan ja tässä hässäkässä ruumaan joutui myös elektroniikka, jotka olimme jättäneet käsimatkatavaroihin. Virkailija ei huomannut kysyä asiasta, emmekä me kiireessä muistaneet sitä. Lisäksi jouduin todella vaatimalla vaatimaan, että sain yhden laukun käsimatkatavaroihin, koska sairastan diabetesta ja astmaa ja olin pakannut matkalla mahdollisesti tarvitsemani lääkkeet ko. laukkuun. Ehdin jo hieman hätääntyä asiasta, kunnes virkailija "armollisesti" tuli sen verran vastaan, että antoi minun valita yhden kolmesta laukustamme matkustamoon. Ymmärrän tilantarpeen, mutta olisi ollut todella järkevää kertoa jonossa odottaville etukäteen, että tällaista vaaditaan, jotta muutenkin todella tiukalla ollut ollut aika ei olisi kulunut turhaan säätämiseen turhautuneitten jonottajien odottaessa selän takana. Asian olisi mielestäni voinut myös hoitaa hieman kohteliaammin. Lisäksi huomasin koneessa, että hyvin harvan kohdalla oli vaadittu jättämään matkustamoon tarkoitettuja laukkuja ruumaan - ainakin lähes kaikilla oli yksi laukku/hlö mukana. Hämmentävää. Yllättävää kyllä kone pääsi kuitenkin lähtemään matkustajien puolesta ajallaan, vaikka jonottavat pitivät sitä mahdottomana. Lento sujui muuten hyvin, paitsi jalkatilat olivat todella surkeat verrattuna menomatkamme koneeseen.

Pretty good!

Vähän myöhässä muuten kaikki sujui loistavasti

Kone oli kolme tuntia myöhässä.... Meitä pompoteltiin portilta toiselle. Ilmastointi oli olematon.

Finnair on lentoyhtiönä nykyään aivan perseestä! Siirtävät esim lentoja 2 päivällä eteenpäin eivätkä kerro matkustajille edes syytä! Laitoin kyselyä asiakaspalveluun jo maaliskuussa 2022 ja lentomme oli 27.5 ja en ole vieläkään saanut vastausta miksi lentoa siirrettiin.

Lento myöhässä 9h ja lähtö seuraavan vuorokauden puolella. Ei mitään tietoa finnairilta kuinka toimitaan, miten yöpyminen hoidetaan, mitä korvataan jne. Surkea suoritus.

Asiakkaita suositellaan menemään kentälle hyvissä,ajoin, mutta finskin lähtöselvitys ja bag drop portit avautuvat, aina, liian myöhään. (munchen)

Tämä nykyajan "turvatarkastusteatteri" on aivan absurdia matkustajien kiusaamista. EI voi mitenkään olla perusteltua että joutuu jonottamaan yli 2 tuntia sitä että käsimatkatavarat tutkitaan. Matkustajista 99.99999% on rehellisiä asiallisia ihmisiä eikä heidän kiusaamisensa moisella teatterilla edistä mitenkään lentoturvallisuutta. Parannusehdotus turvallisuuspäällikölle potkut tehtäviensä hoidon täydellisestä epäonnistumisesta. Esim lennollani 2 oli vain läpivalaisulaitetta käytössä ja jonossa tuhansia ihmisiä. Ilman lennon myöhästymistä olisimme missanneet lentomme tämän pelleilyn johdosta! Kyllä moiset tarkastukset pitää pystyä järjestämään siten ettei matkustajan tarvitse seisoskella jonossa tuntikausia. ( tämä jonottaminen tarkoittaa myös sitä ettei kukaan voinut käyttää kentän palveluita, eli myös heidän business kärsii tästä typeryydestä)

Lento oli tunnin myöhässä.

Ei ruokataroilua !

Edelleen toivoisin edes kahvia maksutta, Air France osaltaan tarjoaa jopa pientä syötävää ja muuta juotavaa.

Tarjoilu

Koneen kapteeni ei kertonut mitään muuta lennosta kuin lähtiessä lennon kesto. Olisin halunnut tietoa esim lentoreitistä.

Finnair arpoi edellisenä iltana check-in:ssä mieheni riville 29 ja minut riville 16 eikä näitä voinut muuttaa. Finnair rahastaa kaikesta, vaikka ei tietääkseni ole ’halpalentoyhtiö’. Mustikkamehumukillinen on ainut, mikä kuuluu hintaan. Menolennolla KLM tarjosi suolaisen ja makean välipalan kaikkine juomineen (kahvi, mehu, virvoitusjuoma, olut, viini). Kännykän voi ladata. For free.

Nopeaa toimintaa, kaikki sujui hyvin.

Matkatavaratietomme puuttuivat järjestelmästä. Turhaa vaivaa moisesta asiasta. Valitin suoraan Finnairille.

Kaikki toimii suunnitellusti, ruokaa tai viihettä en käyttänyt.

Hieman enemmän jalkatilaa

Check-in jonoa oli aamulennolla, mikä on pienellä lennolla ymmärrettävää. Kaikki muu toimi mainiosti.

Teneriffan matkaselvitys tosi hidas ja ruuhkainen

Lento myöhässä.

Lento oli vähän myöhässä

Henkilökunnan ystävällisyys oli hyvää, mutta pienille reittilennoille Suomen sisällä olisi mukavaa saada pikku suolaista.

Mukava

Lähtö myöhästyi 55min. Oli lähellä että olisimme odottaneet 1,5h koneessa, mutta saivat uudelleenreitityksen.

Henkilökunta oli tosi ystävällistä ja muutenkin koko koneessa oli hyvin rauhallinen tunnelma. Tosin kone oli hyvin vajaa.

Ei mitään hyvää Finnairilla, ei edes ruokaa tai snackseja lennoilla. Ja lennot myöhässä, kuten tämäkin oli taas.

Erinomaiset ja viihdyttävät lentäjät mutta lento lähti myöhässä

Tässä odottelen laukkua vieläkin niin missähän olis parannettavaa!

Kaikki oli OK. Ei parannusehdotuksia.

Customs at CDG airport was soooo slow we nearly missed our connection with maybe 3 minutes to spare.

a

Check-in was TERRIBLE !!! The AF staff was mostly clueless and not helpful, and the procedures in place were outdated.

Flight to Florence delayed. All passengers took a bus to Pisa (1.5 hours away) to fly Pisa to Paris. We missed our connection and flew next day. All information regarding the delay online was incorrect ("system not yet updated") . So calling Air France was useless as they could not assist. Not all flight delays can be avoided but many improvements are needed throughout this process.

Plussat: "Crew are the best!"
Miinukset: "J’ai eu à payer un bagage supplémentaire sur internet à 160 euros. Mon compte a été débité et à l’aéroport de Dakar les agents au comptoir me disent qu’ils ne retrouvaient pas le payement du troisième bagage. J’ai été obligé de repayer le bagage comptant à 190€"
Plussat: "Good aircraft, good service, on time, eventless"
Miinukset: "There are two types of foot-rests, both are a nuisance for people with long legs. The one popping up from below one's seat is extremely hard to put back in place. The metallic one folding down from under the seat in front cannot be secured back and is always in the way if the passenger needs to stretch his/her legs. This seems to be a new appliance, and I jut wish they would do away with it altogether. More is not necessarily better."
Plussat: "The sear was messy they didn't clean it it was full of pieces of bread."
Miinukset: "boarding the flight on time instead of delaying it two times... and also putting the information at the flight information screen if I haven't gone to ask to the airport information stand I would never know the flight departure gate that was at the complete opposite side of the airport of were the initial flight was going to depart."
Miinukset: "2 hours delays from LAX to CDG then additional two hours delay from CDG to CAI, this is disappointing"
Miinukset: "Seats were too close together."
Plussat: "Quick boarding, comfortable seating. Great food!"
Miinukset: "The seats and IFE were a bit outdated. Comfortable, but outdated. My family had issues with their screens and one had to use the remote as the touch screen was no longer functional."
Miinukset: "First class bathroom could have been cleaner and wider - very narrow, hard to maneuver"
Plussat: "The Delta flight service was much better than the Air France flight I took on the previous leg."
Miinukset: "Departure time was almost 2 hours late and the communication of the cabin crew regarding this issue was poor. Almost an hour went by without an update."
Miinukset: "This was one of the worst flights I’ve been on. Both planes were downright filthy. The flight from Dallas to Barcelona had several broken toilets. Flight from Paris to Barcelona boarded and once everyone was on board, they told us that we would be sitting there for 2 hours before leaving."
Plussat: "The crew was very friendly."
Miinukset: "No wifi on a 9 hour flight. Takes a long time to get another round of coffee."
Plussat: "All went right namely the seats but the luggage condition is the worst"
Miinukset: "Air France is not a low fare airlines, I had to pay 225 USD against 3 luggages which is not acceptable. We should have the right for one luggage per ticket as all other airlines. If I knew this will happen, I wouldn’t use Air France and this will be the last time I buy a ticket on Air France"
Plussat: "Entertainment system failed repeatedly."
Miinukset: "Entertainment system failed repeatedly."
Plussat: "The crew was nice and the seat comfortable."
Miinukset: "Never got the pre-ordered wheelchair in Paris and only after long negotiations at JFK. Also, Delta lost my checked bag between JFK and DCA."
Plussat: "Bag was sent straight to NY although Norwegian screwed it up. Am yet to receive my luggage."
Miinukset: "Crew forced me to change my upgraded comfort seat to accommodate a 12 year old who they knew was going to be airsick. So I spent the first half of the flight next to a vomiting girl. Only after I asked to file a complaint, they allowed me one of two empty seats in premium. Terrible customer service."
Plussat: "Food and wine. Entertainment."
Miinukset: "Sat closer to water closet. Maybe more air freshener in there."
Miinukset: "Excelente aerolínea"
Plussat: "The crew was amazingly helpful. My son was having some anxiety and they went out their way to make him comfortable. They were the best!"
Plussat: "The crew was very accommodating. I couldn’t have ask for anything better...pass on my praise to the flight crew of 0083"
Miinukset: "Nothing"
Miinukset: "make passengers from Nigeria to feel respected and important. Imagine no entertainment in the aircraft in addition to a very poor food."
Miinukset: "They lost my luggage :("
Plussat: "The CDG airport is very bad in terms of finding your connections, the flight to CDG from LAX had a very old entertainment system and was hard to use."
Plussat: "Over all everything was great, except the bags check in"
Plussat: "Great service and food."
Miinukset: "Tv screen is resolution is to low. Hard to see details."
Miinukset: "Flight was delayed, seated in the last row and non adjustable seating, so very little leg room. Dis-enbarkment was very slow."
Plussat: "Direct flight from Indy to CDG is great. The plane was not so full, so I hope business improves so we can keep it going. Very smooth flight, with good and friendly crew."
Plussat: "Everything!"
Miinukset: "I don’t know why they keep making boarding with stairs and bus."
Plussat: "Plus seat was good. On board crew was nice."
Miinukset: "Another Air France company, with their motto: We Don't Care. Ground staff was rude, no good food onboard and have to pay for it. Entertainment is your device, but you can't download the app to use it."
Plussat: "Courteous crew"
Miinukset: "Booked assistance and got dumped at the gate 3hrs before departure, no English spoken and didn't even ask if my mum needed the bathroom or if we wanted to do some shopping. Just in a rush to get rid of us. Flying only KLM from now."
Miinukset: "Its been a week. My trip has ended. I still do not have my bags. Terrible customer service."
Miinukset: "Long delay during connection at CDG Unclear information about delay Repeated changes to boarding time Unable to take stroller during connection Had to go through security again at CDG, although same terminal (2E)"
Plussat: "Pretty decent"
Miinukset: "Not much"
Miinukset: "Air France lost my luggage and they can't find it in the computer system."
Plussat: "Personal treatment I have received as I was with a 7 months baby. An agent helps me to carry my hand luggages up to the plane entrance and to pass in priority"
Miinukset: "2 hours delayed..."
Plussat: "It didn't take longer to board! Crew with great attitude Take off and landing were just great"
Miinukset: "My sandwich, it contained too much pepper, I mean too muuuuuch My narrow seat No entertainment"
Plussat: "All crew I interacted with was great, friendly, and helpful."
Miinukset: "Flight was late. Boarding very slow. Entertainment was ok by today's standards. Each seat had a display, but movie selection was not great. For a French airline I was looking forward to breakfast -- maybe some nice pastries or at least a decent croissant with jam. None such. It was disappointing. Meals were not impressive either, but the complimentary wine was good."
Plussat: "Premium Economy on AF Boeing 777 on this route is not "a little less than Business", but rather "a little more than Economy". Seats, in a 2-4-2 configuration, are hard but OK, as well as the pitch. Good screens and entertainment."
Miinukset: "With the main meal, AF serves only "ordinary wine", This looks and tastes cheap. On the same route and class, Vietnam Airlines serves premium wines, a nice touch that would not cost fortunes to AF! Also, the "Asian" choice for the main course did not look and taste like the real thing."
Miinukset: "Freezing"
Plussat: "Loved the movie selection and the food was good too."
Miinukset: "Too many interruptions. Every time there's an announcement, it interrupts the movies and some of the announcements were completely unnecessary and there were so many of them, it was like constant interruptions, really annoying."
Plussat: "Boarded 45 minutes late, and then sat in the plane for another two hours before take off due to a problem with the lie computer. Would have been better to spend that time in the terminal and given credits to buy food, etc. My seat was a regular seat (non exit) and the seat did not recline properly, the USB drive was broken, overall the plane felt unmaintained. The crew was friendly and food was good but I felt not enough was done to accommodate the extra hours we had to wait on the plane."
Plussat: "Spacious cabin, clean and bright. Attentive crew offering snacks and a drink for an hour flight."
Miinukset: "Although incoming plane arrived late, flight home arrived 20 minutes early."
Plussat: "Comfortable, crew were fabulous. Food was fine. Champagne and they filled my water bottle happily!"
Miinukset: "Nothing!"

Varaa halvat lentoliput $Münchenista Kuopioon

Uusimmat meno-paluu lentotarjoukset

8.2.ke
1 välilaskuFinnair
13t 25mMUC-KUO
12.2.su
1 välilaskuFinnair
4t 35mKUO-MUC
282 €
9.2.to
1 välilaskuFinnair
13t 25mMUC-KUO
12.2.su
1 välilaskuFinnair
4t 35mKUO-MUC
304 €
8.2.ke
1 välilaskuUseita lentoyhtiöitä
5t 45mMUC-KUO
12.2.su
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
13t 35mKUO-MUC
324 €
15.1.su
1 välilaskuFinnair
18t 20mMUC-KUO
17.1.ti
1 välilaskuFinnair
13t 00mKUO-MUC
329 €
9.2.to
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
14t 50mMUC-KUO
12.2.su
1 välilaskuUseita lentoyhtiöitä
13t 00mKUO-MUC
331 €
15.1.su
1 välilaskuUseita lentoyhtiöitä
5t 10mMUC-KUO
17.1.ti
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
25t 50mKUO-MUC
337 €
9.2.to
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
13t 05mMUC-KUO
13.2.ma
1 välilaskuUseita lentoyhtiöitä
4t 30mKUO-MUC
339 €
29.12.to
1 välilaskuFinnair
4t 55mMUC-KUO
7.1.la
1 välilaskuFinnair
16t 50mKUO-MUC
426 €
8.2.ke
2 välilaskuaAir France
15t 55mMUC-KUO
12.2.su
2 välilaskuaAir France
17t 25mKUO-MUC
428 €
29.12.to
1 välilaskuUseita lentoyhtiöitä
4t 55mMUC-KUO
7.1.la
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
24t 15mKUO-MUC
429 €
9.2.to
2 välilaskuaAir France
16t 45mMUC-KUO
13.2.ma
2 välilaskuaAir France
8t 55mKUO-MUC
465 €
15.1.su
2 välilaskuaAir France
34t 45mMUC-KUO
17.1.ti
2 välilaskuaAir France
27t 40mKUO-MUC
559 €
9.2.to
3 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
23t 20mMUC-KUO
12.2.su
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
17t 25mKUO-MUC
699 €
8.2.ke
3 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
22t 40mMUC-KUO
12.2.su
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
17t 25mKUO-MUC
732 €
9.2.to
3 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
22t 00mMUC-KUO
13.2.ma
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
8t 55mKUO-MUC
738 €
15.1.su
3 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
23t 20mMUC-KUO
17.1.ti
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
17t 25mKUO-MUC
803 €
29.12.to
2 välilaskuaAir France
43t 40mMUC-KUO
7.1.la
2 välilaskuaAir France
46t 20mKUO-MUC
910 €
29.12.to
3 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
30t 25mMUC-KUO
7.1.la
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
32t 05mKUO-MUC
1425 €
29.12.to
3 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
30t 25mMUC-KUO
7.1.la
3 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
26t 25mKUO-MUC
1777 €

Etsi välilaskuilla

Etsi lentoyhtiöllä

Etsi hinnalla

Lennot München - Kuopio

Lähtö:

München (MUC)Saksa

Matkakohde:

Kuopio (KUO)Suomi

Selaa lähtöpaikkoja:

282 €

Selaa matkakohteita:

282 €