TUL - HEL

Etsi halvat lennot reitille Tulsa $[7232-Helsinkiin

Vertaa lentolippuja Helsinkiin sadoilta matkailusivustoilta kerralla

TUL — HEL
10. joulukuu — 17. joulukuu1
Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
0 laukkua
Mistä?
Kohde?
la 10/12
la 17/12

Anna KAYAK-sivuston hoitaa etsiminen puolestasi

Säästä 29% tai enemmän

Vertaa lentolippuja Helsinkiin sadoilta matkailusivustoilta kerralla

We’re käyttö on täysin maksutonta – ei piilomaksuja tai kuluja.

SuodSuodata matkustamoluokan, ilmaisen Wi-Fi:n ja muun mukaan

Yhdistä lento + hotelli ja säästä

Milloin varata lentoja reitille Tulsa - Helsinki-Vantaan lentoasema

Arvioitu meno-paluumatkan hinta
Keskim. hinta per kuukausi
Lentohinnat matkustuspäivien lähestyessä

Useimmiten kysytyt kysymykset: Tulsa - Helsinkiin reitille

Suositut lentoyhtiöt, jotka lentävät reitillä Tulsa -Helsinki-Vantaan lentoasema

Pisteytys KAYAK-asiakasarvioiden perusteella
7,6
FinnairPistemäärä perustuu 4320 arvosteluun
7,9Koneeseennousu
7,5Mukavuus
8,2Henkilökunta
7,2Viihde
7,1Ateriat
Lentoyhtiöiden arvostelut

Tuntui kuin lentokenttävirkailijat olisi olleet TET-harjoittelussa. Ongelma ei tietty ole Finnairin henkilökunnassa vaan Münchenin kentän virkailijoissa. Oli kuin kaikki olisivat ensimmäistä päivää töissä. Todella heikkoa toimintaa.

Lue lisää lentoyhtiöstä Finnair

Tuntui kuin lentokenttävirkailijat olisi olleet TET-harjoittelussa. Ongelma ei tietty ole Finnairin henkilökunnassa vaan Münchenin kentän virkailijoissa. Oli kuin kaikki olisivat ensimmäistä päivää töissä. Todella heikkoa toimintaa.

Check in Pariisissa oli vanhanaikasta. Jos on matkatavara menossa rumaan, tai haluaa boardingpassi paperiversiona joutuu odottamaan että check in avautuu.

Kone lähti myöhässä ja henkilökunnalla turha puheripuli kovaäänisiin

Finnair siirsi lentomme vuorokaudella eteenpäin. Ilmoitus tuli tuntia ennen koneen lähtöä kun oli jo toimitettu matkalaukut koneeseen ja tultu turvatarkastuksesta läpi ja odoteltiin koneeseen nousua lähtöportilla. Käsittämätöntä, tieto ylibuukkauksesta oli varmasti tiedossa paljon aikaisemmin. Kari ja Marja Alatyppö

Palvelu oli erinomaista, kone oli siisti ja aikataulut pitivät hyvin. Ihan pieni suma syntyi koneeseen noustessa kun eri boarding-ryhmät sumppuuntuivat putkeen. Pieni tauko boarding-ryhmien välissä olisi tehnyt siirtymästä vielä asteen sujuvamman.

Finnairilla hyvä henkilökunta, kaikki sujui tosi hienosti lennolla.

lentoemännät hoiti tehtävänsä hyvin. Koneen ilmastoinnissa oli vikaa, tuli vilu.

Lento aivan täynnä ja bourdauksessa ei mitään järjestystä. Tuntuu siltä, että Finnair sijoittaa pariskunnat erilleen ilman erillistä maksettua paikkavalintaa.

Kiitos paljon

Lento 3h myöhässä. Informaation kulku hidasta ja sekavaa.

Lähtöselvityksessä oli vain yksi henkilö, mikä ei vastannut lainkaan tarvetta, koska hän oli ERITTÄIN HIDAS - ja hieman tyly (?). Passeja hän pyöritteli todella kauan ja tavasi hitaasti kirjain kirjaimelta nimemme niistä ja vertaili kuvia meihin. Tuntui todella oudolta. Lisäksi tarranauhat taisivat loppua kesken ja hän joutui hakemaan niitä muualta. Meillä (kolmen hlön perhe) oli ainoastaan yksi laukku menossa ruumaan, mutta virkailija yllätti meidät vaatimalla myös käsimatkatavaramme ruumaan, koska tilaa olisi kuulemma liian vähän. Luonnollisesti olimme pakanneet kaiken säännösten mukaan ja tässä hässäkässä ruumaan joutui myös elektroniikka, jotka olimme jättäneet käsimatkatavaroihin. Virkailija ei huomannut kysyä asiasta, emmekä me kiireessä muistaneet sitä. Lisäksi jouduin todella vaatimalla vaatimaan, että sain yhden laukun käsimatkatavaroihin, koska sairastan diabetesta ja astmaa ja olin pakannut matkalla mahdollisesti tarvitsemani lääkkeet ko. laukkuun. Ehdin jo hieman hätääntyä asiasta, kunnes virkailija "armollisesti" tuli sen verran vastaan, että antoi minun valita yhden kolmesta laukustamme matkustamoon. Ymmärrän tilantarpeen, mutta olisi ollut todella järkevää kertoa jonossa odottaville etukäteen, että tällaista vaaditaan, jotta muutenkin todella tiukalla ollut ollut aika ei olisi kulunut turhaan säätämiseen turhautuneitten jonottajien odottaessa selän takana. Asian olisi mielestäni voinut myös hoitaa hieman kohteliaammin. Lisäksi huomasin koneessa, että hyvin harvan kohdalla oli vaadittu jättämään matkustamoon tarkoitettuja laukkuja ruumaan - ainakin lähes kaikilla oli yksi laukku/hlö mukana. Hämmentävää. Yllättävää kyllä kone pääsi kuitenkin lähtemään matkustajien puolesta ajallaan, vaikka jonottavat pitivät sitä mahdottomana. Lento sujui muuten hyvin, paitsi jalkatilat olivat todella surkeat verrattuna menomatkamme koneeseen.

kone oli 1,5h myöhässä

Kone oli kolme tuntia myöhässä.... Meitä pompoteltiin portilta toiselle. Ilmastointi oli olematon.

Finnair on lentoyhtiönä nykyään aivan perseestä! Siirtävät esim lentoja 2 päivällä eteenpäin eivätkä kerro matkustajille edes syytä! Laitoin kyselyä asiakaspalveluun jo maaliskuussa 2022 ja lentomme oli 27.5 ja en ole vieläkään saanut vastausta miksi lentoa siirrettiin.

Lento myöhässä 9h ja lähtö seuraavan vuorokauden puolella. Ei mitään tietoa finnairilta kuinka toimitaan, miten yöpyminen hoidetaan, mitä korvataan jne. Surkea suoritus.

Asiakkaita suositellaan menemään kentälle hyvissä,ajoin, mutta finskin lähtöselvitys ja bag drop portit avautuvat, aina, liian myöhään. (munchen)

Tämä nykyajan "turvatarkastusteatteri" on aivan absurdia matkustajien kiusaamista. EI voi mitenkään olla perusteltua että joutuu jonottamaan yli 2 tuntia sitä että käsimatkatavarat tutkitaan. Matkustajista 99.99999% on rehellisiä asiallisia ihmisiä eikä heidän kiusaamisensa moisella teatterilla edistä mitenkään lentoturvallisuutta. Parannusehdotus turvallisuuspäällikölle potkut tehtäviensä hoidon täydellisestä epäonnistumisesta. Esim lennollani 2 oli vain läpivalaisulaitetta käytössä ja jonossa tuhansia ihmisiä. Ilman lennon myöhästymistä olisimme missanneet lentomme tämän pelleilyn johdosta! Kyllä moiset tarkastukset pitää pystyä järjestämään siten ettei matkustajan tarvitse seisoskella jonossa tuntikausia. ( tämä jonottaminen tarkoittaa myös sitä ettei kukaan voinut käyttää kentän palveluita, eli myös heidän business kärsii tästä typeryydestä)

Lento oli tunnin myöhässä.

Ei ruokataroilua !

Tarjoilu

Koneen kapteeni ei kertonut mitään muuta lennosta kuin lähtiessä lennon kesto. Olisin halunnut tietoa esim lentoreitistä.

Lento oli lähes 3 tuntia myöhässä emmekä saaneet mitään tietoa mistään. Emme saaneet myöskään vouchereita.

Finnair arpoi edellisenä iltana check-in:ssä mieheni riville 29 ja minut riville 16 eikä näitä voinut muuttaa. Finnair rahastaa kaikesta, vaikka ei tietääkseni ole ’halpalentoyhtiö’. Mustikkamehumukillinen on ainut, mikä kuuluu hintaan. Menolennolla KLM tarjosi suolaisen ja makean välipalan kaikkine juomineen (kahvi, mehu, virvoitusjuoma, olut, viini). Kännykän voi ladata. For free.

Matkatavaratietomme puuttuivat järjestelmästä. Turhaa vaivaa moisesta asiasta. Valitin suoraan Finnairille.

Järjestelyt toimi oikein hyvin matkakumppanin boarding pass dokumentti katosi turvatarkastuksen jälkeen puhelimesta jokin spammi yritti latautua , mutta passilla koneeseen 😊 Kone ilmeisesti hiukan kovassa käytössä, istuin muhkurainen. Henkilökunta oikein palvelualtista ja ammattitaitoista ☺

Lähtöselvitys hidas vimeisimmillä tuli kiire lähtöportille

Helppoa ja mukavaa

Operoi toinen lentoyhtiö

Ystävällinen henkilökunta. Kaikki ok.

Check-in jonoa oli aamulennolla, mikä on pienellä lennolla ymmärrettävää. Kaikki muu toimi mainiosti.

Teneriffan matkaselvitys tosi hidas ja ruuhkainen

Lento myöhässä.

Lento oli vähän myöhässä

.

Henkilökunnan ystävällisyys oli hyvää, mutta pienille reittilennoille Suomen sisällä olisi mukavaa saada pikku suolaista.

;)

Friendly and professional crew

Mukava

Kun Finnair ei tarjoa muuta kuin mehua ja vettä niin olisi mukavaa että edes voisi ostaa jotain vähän laadukkaampaa syötävää kuin nuudeleita!

Ilmainen kahvi olihan kiva. Lento myöhässä yli 2 h Hesan päässä odotettiin rappusia. Huh huh. On se vaikeeta!

Lähtö myöhästyi 55min. Oli lähellä että olisimme odottaneet 1,5h koneessa, mutta saivat uudelleenreitityksen.

Henkilökunta oli tosi ystävällistä ja muutenkin koko koneessa oli hyvin rauhallinen tunnelma. Tosin kone oli hyvin vajaa.

Ei mitään hyvää Finnairilla, ei edes ruokaa tai snackseja lennoilla. Ja lennot myöhässä, kuten tämäkin oli taas.

Erinomaiset ja viihdyttävät lentäjät mutta lento lähti myöhässä

Lentoemäntä joka oli Lennon takaosassa oli todella mukava!

En voinut käyttää lentoa, koska se myöhästyi liikaa. Paha mieli tuli ja rahat meni. Kari

Tässä odottelen laukkua vieläkin niin missähän olis parannettavaa!

Jokin ongelma saapuessa jolloin bussikuljetus ja kävely toisesta päästä kenttää… kangasmaski käskettiin vaihtaa kesken lennon vaikka osa oli ilman saapuessakin koneeseen Lentolippujen kaivaminen oli haastavaa,sitten keksin liittää finskin appiin

Minulla oli aivan kova nälkä ja halusin ostaa lentokoneessa leivän mutta valitettavasti minä olen nuori enkä omista luottokorttia ja en saanut koneesta mitään koska normaali electron maksu kortti ei kelvannut eikä käteinen kelvannut..

Plussat: "Friendly crew. Departure and arrival earlier than expected. Smooth travel from begining to end."
Miinukset: "No food and no entertainment during the flight (which makes it similar to low cost flights)."

Plane was filthy- food in the seat, on the floor, on the tray.

Wish the Wi-Fi was better and the seats were a bit bigger, more legroom would be awesome, but they're the usual wish list items. Besides that everything was excellent, pilots, crew, and staff were really friendly and helpful, plus we arrived a little early which was nice. It's why I always fly American and it's regional carriers...great service at a reasonable price. Also I've flown so much on American I know where I'm going now!!

British Airways left my luggage behind. Heathrow sucks!

Fly was delayed and we missed connection flight. Connection flight was rescheduled and that flight got delayed for more then hour

Good service and courtesy of the staff

in my case I forgot my jacket in my seat. I reported it after 2 hours of getting off the plane at Coustumer Service and they couldn't give me a reason, I checked with AA staff on my next flight to Lima and they told me that at my final destination they could help me find out with the cleaning company. I hope you can find it... in the end I made a report on the AA website

Everything was great! Registration, boarding and flight overall experience was great!

The airline kept delaying the flight. We arrived 4 hours later. They should have at least offered us crackers.

Absolutely everything went wrong. Many delays causing me to have to rebook with another airline. Worst travel experience ever.

It was three hours delayed. If they knew people were delayed from other planes they shouldn’t have boarded us yet. We spent two hours just waiting on the plane

Heater worked poorly. Cold flight.

The fact that it was over an hr delayed. Then an hr to get my bag in Dfw

They gave away two of our confirmed seats 15 minutes prior to boarding and shut the door 10 minutes prior to boarding. We had 5 total seats so half Of our group went on and half had to stay behind.

Be wary very quick to cancel and no accommodating at all

Plussat: "Everything was great."
Miinukset: "I can’t believe I’m saying this but I don’t think anything else could have been improved"
Miinukset: "uhhh social distancing!!!! We were packed in that plane...."
Plussat: "The crew was great even though there wasn’t any food or beverage service during the flight. They were very sweet to my 16 month old son and even have him a Flight Crew pin!"
Miinukset: "The plane was stuffy so I felt overheated even with the overhead air on. The seats weren’t super comfortable."
Miinukset: "The airlines need to board and deboard by group number."
Miinukset: "In-flight movies were broken the entire flight. There was no way to charge a phone or laptop despite the 3+ hour flight time. My 45 minute hopper from RDU to CLT had both plug and USB. Additionally AA does not offer free messaging."
Plussat: "The stewardess that was serving refreshments threw my pretzels at me and refused to list off drinks. There was no menu in the seat in front of me, so I was curious of my choices. Extremely rude and unprofessional, there is no excuse for the way I was treated."
Miinukset: "Hire stewardess that are professional and polite."
Miinukset: "Only negative is that the American Eagle flights must take a shuttle from the remote terminal."
Plussat: "I was there on time .."
Miinukset: "Save seats for your mistakes and compensation for my time and missed reservation.."
Plussat: "Crew didn't show up was horrible"
Miinukset: "Schedule your employees beeter"
Miinukset: "The big problem was a 2+ hour delay departing from Ohare. No plane. Came later."
Plussat: "The crew was amazing on our American flight from DFW to PV"
Plussat: "Service and meals."
Miinukset: "Middle seat."
Plussat: "Being prompt"
Miinukset: "Ran out of food I liked."
Plussat: "Tulsa to Chicago was nice."
Miinukset: "First flight was delayed, reschedule for new flight 4 hours later, second flight delayed. Barely made connecting flight. Plane was almost empty, I’m 6’4 and asked mid flight to move to exit row because my knees was pressing into the forward seat. 1 person out of 6 seats were in the exit row and the gentleman attendant denied my request. I didn’t flinch about my full day of delays and connection issues but on an empty flight it would have been nice to catch a break. I landed in Pittsburgh at 12:30 at night and got to my hotel at 1:30am with an 8 am presentation. AA delays really have created a discontent with my business trips. As I use AA as my primary airline I hope this doesn’t continue or I’ll switch to United for future business trips monthly."
Miinukset: "Delayed due to no available gate attendant. Limited ground crew."
Plussat: "It was a great overall experience"
Miinukset: "Didn't have a meal but I still loved what they did serve"
Plussat: "Smooth flight, takeoff, and landing. Efficient boarding and unloading plane. Excellent timing of departure and arrival. Crew was efficient."
Miinukset: "No leg room. No food. No entertainment. Long taxi time to gate after landing at DFW. Crew all business not that friendly."
Miinukset: "Plane never arrived. Forced to rebook a day later"
Plussat: "Boarding was fast and easy. Able to leave early which really helped get me to my connection."
Plussat: "I liked how quickly we boarded and the options for entertainment. It was nice when they gave us the whole soda instead of all ice and a few sips."
Miinukset: "Got a tad hot in the plane and had to gets gone looked at for an extra hour"
Plussat: "The boarding process was quick and efficient."
Miinukset: "This plane did not feature TV at your seat. Only the overhead TV"
Plussat: "Great customer service, very friendly and helpful. The whole experience went considerably better than we expected since we did not know how our son was going to handle it. All in all we were very happy thanks to the wonderful AA staff that helped us at each stop."
Miinukset: "Limited drink and food choices. It was a short flight, so I think it's understandable."
Plussat: "Pretty good dinner and breakfast, complimentary wine"
Miinukset: "Slow flaky entertainment system didn't work at all in some seats, needed multiple 10-minute reboots in other seats. I was unable to complete a 2 hour movie on a 9 hour flight. No internet."
Miinukset: "The lady next to me was too large to fit in her seat. She clearly needed a second seat, but instead the stewardess just brought her a buckle extender. I was in an exit row and was smashed to the wall almost the entire trip. I was dissapointed that AA didn't require her to purchase a second seat on what was already an overbooked flight."
Plussat: "The flight was delayed and there was a lot of confusion. My seat was uncomfortable and they didn't offer any food."
Miinukset: "Too tight, seat was uncomfortable, food was bland"
Plussat: "Smooth and quick"
Plussat: "Boarding was fast and easy gate agents were awesome."
Miinukset: "Older plane. Very uncomfortable"
Plussat: "Fast check in, timely take off & arrival Excellent and friendly service"
Miinukset: "NA"
Miinukset: "The plane was almost two hours late leaving. That being said, I think it was weather related and it would have been nice to know the reason for the delay."
Miinukset: "Baggage delay, flight delayed by 36 hours and no customer support"
Plussat: "Nothing"
Miinukset: "Rude flight attendants, filthy plane"
Plussat: "typical somewhat comfortable seating"
Miinukset: "VERY cramped."
Plussat: "The staff was friendly and helped me reroute my flights."
Miinukset: "I took a 3 leg journey so I expected to be flying all day, but every flight was delayed going out and one flight was delayed coming in. Plus there are never any gluten free snack choices on the flight."
Miinukset: "No entertainment at all for this cross country trip."
Plussat: "Overall smooth flight."
Miinukset: "Little slow getting the plane loaded so it was late leaving the gate."

Varaa halvat lentoliput $Tulsa Helsinkiin

Uusimmat meno-paluu lentotarjoukset

13.3.ma
2 välilaskuaAmerican Airlines
47t 25mTUL-HEL
27.3.ma
2 välilaskuaAmerican Airlines
27t 08mHEL-TUL
508 €
13.3.ma
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
15t 40mTUL-HEL
27.3.ma
1 välilaskuUseita lentoyhtiöitä
13t 55mHEL-TUL
526 €
22.4.la
2 välilaskuaFinnair
15t 19mTUL-HEL
29.4.la
1 välilaskuFinnair
15t 13mHEL-TUL
542 €
22.4.la
1 välilaskuAmerican Airlines
20t 44mTUL-HEL
29.4.la
1 välilaskuAmerican Airlines
13t 55mHEL-TUL
542 €
22.4.la
2 välilaskuaAmerican Airlines
15t 57mTUL-HEL
29.4.la
2 välilaskuaAmerican Airlines
25t 23mHEL-TUL
545 €
22.4.la
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
15t 47mTUL-HEL
29.4.la
3 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
18t 32mHEL-TUL
2145 €
13.3.ma
1 välilaskuAmerican Airlines
33t 32mTUL-HEL
27.3.ma
1 välilaskuAmerican Airlines
27t 33mHEL-TUL
3246 €

Etsi välilaskuilla

Etsi lentoyhtiöllä

Etsi hinnalla

Lennot Tulsa - Helsinki

Lähtö:

Tulsa (TUL)Yhdysvallat

Matkakohde:

Helsinki (HEL)Suomi

Selaa lähtöpaikkoja:

542 €

Selaa matkakohteita:

542 €