Etsi halvat lennot reitille Intiasta $[31873-Rovaniemelle

Vertaa lentolippuja Rovaniemelle sadoilta matkailusivustoilta kerralla

— RVN
7. joulukuu — 14. joulukuu1
Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
0 laukkua
Mistä?
Kohde?
ke 7/12
ke 14/12

Anna KAYAK-sivuston hoitaa etsiminen puolestasi

Säästä 29% tai enemmän

Vertaa lentolippuja Rovaniemelle sadoilta matkailusivustoilta kerralla

We’re käyttö on täysin maksutonta – ei piilomaksuja tai kuluja.

SuodSuodata matkustamoluokan, ilmaisen Wi-Fi:n ja muun mukaan

Yhdistä lento + hotelli ja säästä

Parhaat vinkit halpojen lentojen löytämiseen Rovaniemelle

  • Kuukausien helmikuu ja joulukuu katsotaan olevan huippusesonkia. Halvin kuukausi lentää kohteesta Intia on tammikuu.
  • Kirjoita haluamasi lähtölentokenttä ja matkapäivämäärät yläpuolella näkyvään hakukenttään löytääksesi parhaat Rovaniemen lentotarjoukset.

Useimmiten kysytyt kysymykset - Rovaniemen lentojen varaus

Suositut lentoyhtiöt, jotka lentävät reitillä Intia -Rovaniemi

Pisteytys KAYAK-asiakasarvioiden perusteella
7,6
FinnairPistemäärä perustuu 4328 arvosteluun
7,9Koneeseennousu
7,5Mukavuus
8,2Henkilökunta
7,2Viihde
7,1Ateriat
Lentoyhtiöiden arvostelut

Baggage drop Tukholmassa oli vaikeaa löytää. Terminaali 5 on sekava remontin takia, siksi ohjeistus/kyltitys pitäisi selkeyttää. Lyhyellä lennolla on typerää tarjoilla mitään. Finnairin mustikkamehuinnostus on outo: se on roiskuessaan tahraavaa nestettä, jonka jakaminen ahtaasti istuville matkustajille on täysin turhaa. Vesi riittää, jos sitä on erikseen tarjottava 45 minuutin matkalla.

Lue lisää lentoyhtiöstä Finnair

Baggage drop Tukholmassa oli vaikeaa löytää. Terminaali 5 on sekava remontin takia, siksi ohjeistus/kyltitys pitäisi selkeyttää. Lyhyellä lennolla on typerää tarjoilla mitään. Finnairin mustikkamehuinnostus on outo: se on roiskuessaan tahraavaa nestettä, jonka jakaminen ahtaasti istuville matkustajille on täysin turhaa. Vesi riittää, jos sitä on erikseen tarjottava 45 minuutin matkalla.

Koneen tarjoilun hinnat olivat kalliita

Sopiva lämpötila, tilava economy ja leffojen lisäksi myös sarjoja. Ruoka oli ihan ok, eikä tietysti voi miellyttää kaikkia.

Matkustamohenkilökunnan toiminta ja käytös ala-arvoista

Oli kylmä. Aika moni aivasteli tai niiskutti 12 tunnin lennon päättyessä.

Ihan hyvin toimi kaikki, paitsi jalkatilaa oli melko vähän pitkälle pohjoismaalaiselle.

Good flight, but no in-air entertainment and no charging.

Todella ahdas kone.

Check in Pariisissa oli vanhanaikasta. Jos on matkatavara menossa rumaan, tai haluaa boardingpassi paperiversiona joutuu odottamaan että check in avautuu.

Could be behter: movie selection, food, free internet

Henkilökunta oli ihan ystävällistä. Koneeseennousu oli hidas. Tarjottavat ovat nolla-arvoisia, vain lasi vettä ilmaiseksi, ei ole toimiva konsepti ollenkaan.

Palvelu oli erinomaista, kone oli siisti ja aikataulut pitivät hyvin. Ihan pieni suma syntyi koneeseen noustessa kun eri boarding-ryhmät sumppuuntuivat putkeen. Pieni tauko boarding-ryhmien välissä olisi tehnyt siirtymästä vielä asteen sujuvamman.

Hyvä, nopea lento, Hki lentoasemalla hyvä palvelu

Asked to put hand luggage in hold as flight full. Been waiting over an hour at Manchester airport to retrieve it

Free checked bag. You guys always lie and say I get a checked bag, but when I check in I have to to pay extra.

Finnairilla hyvä henkilökunta, kaikki sujui tosi hienosti lennolla.

lentoemännät hoiti tehtävänsä hyvin. Koneen ilmastoinnissa oli vikaa, tuli vilu.

Lento aivan täynnä ja bourdauksessa ei mitään järjestystä. Tuntuu siltä, että Finnair sijoittaa pariskunnat erilleen ilman erillistä maksettua paikkavalintaa.

Premiere economy -luokkaan voisi kuulua ruoka

Tehokasta, mukavaa, uutta ja miellyttävää. Homma toimi. Hyvät unet!

Lento 3h myöhässä. Informaation kulku hidasta ja sekavaa.

everything was good

Vähän myöhässä muuten kaikki sujui loistavasti

kone oli 1,5h myöhässä

Kone oli kolme tuntia myöhässä.... Meitä pompoteltiin portilta toiselle. Ilmastointi oli olematon.

Finnair on lentoyhtiönä nykyään aivan perseestä! Siirtävät esim lentoja 2 päivällä eteenpäin eivätkä kerro matkustajille edes syytä! Laitoin kyselyä asiakaspalveluun jo maaliskuussa 2022 ja lentomme oli 27.5 ja en ole vieläkään saanut vastausta miksi lentoa siirrettiin.

Lento myöhässä 9h ja lähtö seuraavan vuorokauden puolella. Ei mitään tietoa finnairilta kuinka toimitaan, miten yöpyminen hoidetaan, mitä korvataan jne. Surkea suoritus.

Asiakkaita suositellaan menemään kentälle hyvissä,ajoin, mutta finskin lähtöselvitys ja bag drop portit avautuvat, aina, liian myöhään. (munchen)

Tämä nykyajan "turvatarkastusteatteri" on aivan absurdia matkustajien kiusaamista. EI voi mitenkään olla perusteltua että joutuu jonottamaan yli 2 tuntia sitä että käsimatkatavarat tutkitaan. Matkustajista 99.99999% on rehellisiä asiallisia ihmisiä eikä heidän kiusaamisensa moisella teatterilla edistä mitenkään lentoturvallisuutta. Parannusehdotus turvallisuuspäällikölle potkut tehtäviensä hoidon täydellisestä epäonnistumisesta. Esim lennollani 2 oli vain läpivalaisulaitetta käytössä ja jonossa tuhansia ihmisiä. Ilman lennon myöhästymistä olisimme missanneet lentomme tämän pelleilyn johdosta! Kyllä moiset tarkastukset pitää pystyä järjestämään siten ettei matkustajan tarvitse seisoskella jonossa tuntikausia. ( tämä jonottaminen tarkoittaa myös sitä ettei kukaan voinut käyttää kentän palveluita, eli myös heidän business kärsii tästä typeryydestä)

Lento oli tunnin myöhässä.

Edelleen toivoisin edes kahvia maksutta, Air France osaltaan tarjoaa jopa pientä syötävää ja muuta juotavaa.

Finnair arpoi edellisenä iltana check-in:ssä mieheni riville 29 ja minut riville 16 eikä näitä voinut muuttaa. Finnair rahastaa kaikesta, vaikka ei tietääkseni ole ’halpalentoyhtiö’. Mustikkamehumukillinen on ainut, mikä kuuluu hintaan. Menolennolla KLM tarjosi suolaisen ja makean välipalan kaikkine juomineen (kahvi, mehu, virvoitusjuoma, olut, viini). Kännykän voi ladata. For free.

Nopeaa toimintaa, kaikki sujui hyvin.

Matkatavaratietomme puuttuivat järjestelmästä. Turhaa vaivaa moisesta asiasta. Valitin suoraan Finnairille.

Seat allocation or lack of availability is a mystery. My wife and I had to sit apart from each other, and teenage children elsewhere but I checked in at the first possible opportunity (24 hours to flight) and at this stage 95% of all seats were gone. How is this possible? What can I do differently next to to be able to sit together with my ffamily on a long haul night flight?

Unable to check in a day before the flight. No seat allocation. Sat at the gate and waited for a seat, even when boarding still no seat. Eventually got one. Very poor.

Kaikki sujuu ja on ystävällistä Kiitos🌹

Kaikki toimii suunnitellusti, ruokaa tai viihettä en käyttänyt.

Järjestelyt toimi oikein hyvin matkakumppanin boarding pass dokumentti katosi turvatarkastuksen jälkeen puhelimesta jokin spammi yritti latautua , mutta passilla koneeseen 😊 Kone ilmeisesti hiukan kovassa käytössä, istuin muhkurainen. Henkilökunta oikein palvelualtista ja ammattitaitoista ☺

Hieman enemmän jalkatilaa

I couldn’t fit my bag under my seat— and the boarding process was super chaotic and disorganized

Lento oli vähän myöhässä

Henkilökunnan ystävällisyys oli hyvää, mutta pienille reittilennoille Suomen sisällä olisi mukavaa saada pikku suolaista.

;)

Mukava

Clean airplane with great staff

Kun Finnair ei tarjoa muuta kuin mehua ja vettä niin olisi mukavaa että edes voisi ostaa jotain vähän laadukkaampaa syötävää kuin nuudeleita!

Lähtö myöhästyi 55min. Oli lähellä että olisimme odottaneet 1,5h koneessa, mutta saivat uudelleenreitityksen.

Myöhässä taas.

Ei mitään hyvää Finnairilla, ei edes ruokaa tai snackseja lennoilla. Ja lennot myöhässä, kuten tämäkin oli taas.

Boarding at gate A4 is a joke! Staff at least need a microphone, no passenger knew what to do or what was happening . Flight left about 50 minutes late as I suspect it always does. Even so my bag did not make the connection in time.

I am not happy that my flight was canceled and I had to choose AmericanAirlines flight from LAx to LHR. This put me in a bind for layover time crisis in addition to having to taking a bus ride from LHR T3 to T 5 within a short period of time. My original flight was earlier with longer layover time in LHR which was my preferred time. The fact the my flight was canceled put me in a lot of stress! I will not be using Kayak in future. I am also not happy with British Airlines service. Very poor service!!! Both Kayak and BA suck!!!!

It was a good experience traveling with British Airways. Just the flight got delayed while connecting to Belfast apart from that it was good from boarding to baggage receiving.

The aircraft temperature was too gold. I was freezing. Could be better controlled, comfortable.

Plussat: "On time, friendly crew"
Miinukset: "Seats are tight,"
Miinukset: "Poor service overall."
Plussat: "I travel 70 times a year and I try to avoid BA the f I can. This flight 2 hrs late and they ran out of food as hey got to me I’m tge back. The toilets ran out of water 3/4 of the way through the flight so people couldn’t use the toilets. Not good. Zz"
Miinukset: "Gg"
Plussat: "This was a long flight for us but the entertainment and food options were great and kept us comfortable the whole time."
Miinukset: "Nothing really. It was a great flight."
Plussat: "Yea the crew members were very polite and nice"
Miinukset: "There was no charging point in the plane in my returning flight so that was a bit disappointing"
Plussat: "The crew worked hard and was courteous."
Miinukset: "This was American Airlines flight, not British Airways. The plane was old and quite uncomfortable. The entertainment system was subpar. The AA app was supposed to give opportunity to get more choice using personal devices but the system did not work on this old plane."
Plussat: "It was short flight therefore no food no entertainment were ok to us"
Miinukset: "Bit of delay."
Plussat: "Nice crew Good food Good landing and no uncomfortable turbulence"
Miinukset: "Personal tv didnt work for majority of flight and when it did there was no audio (update technology ASAP)"
Plussat: "The offered free WiFi didn’t work. And the access page had a bug. I gave up"
Miinukset: "The food service was so rushed, that after having asked for a cup of tea three times still haven’t gotten any. But the personnel was nice. Just rushed"
Miinukset: "Feels like BA has turned into Ryan Air. £65 for a checked bag, cramped seating and not even a free water."
Plussat: "crew was great, seats not comfy, nothing for food"
Miinukset: "flight was delayed, seats not comfy, nothing for food"
Plussat: "Attendants were courteous and the food was good."
Miinukset: "The entertainment and info system was small and not clear."
Miinukset: "Traveling business class it felt as if I am traveling in city bus plane was so old seats were falling apart and above all the way ba staff most unfriendly people I was just imagining if this they do in business class what they must be doing in economy class I will not recommend any one to travel from Phoenix to Delhi on B A Jiten"
Plussat: "Boarding"
Miinukset: "Seats spacing, food"
Plussat: "Flight from Delhi got delayed thus missed connection to Montreal . Put on flight to JKF - Montreal , which didn’t made any sense as we live in USA . Thus requested to be placed on flight JFK- BTV. Then that flight was missed by 5-10 mins , plane was still attached to gait as we reach at gait & it was 2240 pm & flight time was 2250. So spend the night At airport floor with two kids & seven people total in party . No compensation was given at all . BA is the only carrier that charge money to pick up seat assignment in advance more 24 hrs ."
Miinukset: "Everything mentioned in above section ."
Miinukset: "my ticket was suspended for no reason, asked me get another ticket book , can't board, later a lady ( Sonam ) there in check in counter resolved. The check in Staff Mr. Gaurav at India airport was rude and over smart while talking to me, he pretended he was busy , but who is FREE in this world. Poor experience at the time of check in. and yes Thanks to Sonam who walked extra mile to talk to customer care of british airways and resolved for my ticket. Finally I could board. Even if ticket was suspended why it was not informed me to take any pro active action, why I had to wait in long queue to know that my ticket was suspende, IS IT NOT RESPONSIBILITY OF BA ???"
Plussat: "Nothing really."
Miinukset: "Seats, entertainment system. Lounge at Heathrow airport served bad food. Bread had fungus in it. I pointed out to the staff there, and there reaction was "no big deal" !! There is such a big difference in"
Plussat: "I was not given a chance to like anything as the flight was cancelled."
Miinukset: "That when I called to rebook another flight, I was on hold for 75 minutes. Yes, that was 75 minutes. I was switched from British Air to Finn Air and then back to British Air. It was a mess."
Miinukset: "Got sick with the food I had on flight from Del to London and was puking through my next flight from Lon to Van"
Plussat: "More seat room. 18inch width. Smaller cabins. Soooo quiet."
Plussat: "crew was very pleasant and helpful"
Miinukset: "i ve had seat no 49H the only seat in the airplane with the exterior arm rest whithout cover i took the seat but first time ive got up ive torne my jeans...(ripped them badly and scratched my leg in the sharp piece of metal coming out at the end of arm rest i have shown the crew memeber what happened(a male) in i have filled out a report with the"silver tie lady" i would kindly like to find out what type of compensation i will get for the unpleasant situation of walking around in the LA airport with a big hole in the back of my jeans i can be reached at "gmoldoveanu@yahoo.com" or ph (310) 626-3201 kind regards Moldoveanu George Gabriel"
Plussat: "Crew"
Miinukset: "Food"
Plussat: "The crew snd boarding"
Miinukset: "There were engine problems and the flight was delay by 2:20 and lost my train connection"
Miinukset: "Plane departed late and stalled at landing- delay caused me to miss connection and set me back getting home by 7 hours at the end of it all."
Plussat: "There was sufficient too in seating. The crew brought water around several times during the flight."
Miinukset: "There was no welcoming/comfort packet. That would be a small cost, but makes people feel tended. I left my sleep mask and in-flight socks because I expected British Air to provide those things as they have before. The snacks were insubstantial. No nuts, fruit, or cereal bars; only fluff. The "pizza" was tough. Not a good choice for microwaving."
Plussat: "Good seats, good attention to the kids prior boarding."
Miinukset: "Language with the personnel was a minus. An experienced flight attendant uttered "Jesus F..... Christ" - as a reaction to people getting up before seatbelt signs have been switched off seems fair, the wordage is unacceptable from an airline that ought to be a pillar of decency."
Plussat: "Not enough room in the seating area"
Plussat: "There is nothing to like. I paid for three return tickets from Amsterdam to London. My family and I were at airport and couldn't get on the flight. Even return trip wasn't honored. I made a mistake by choosing this carrier and would never do this or even recommend British Airline to anyone. . What disaster."
Plussat: "The crew tried to keep me comfortable. Even though I was in a regular seat despite paying for a premium seat"
Miinukset: "When I reached the boarding gate, the attendant took my boarding pass as if he was checking something and changed my seat without asking me, issued me a new boarding pass... no explanation. I had a long flight to London from Delhi already so I was too tired to immediately realize what he had done. It only occurred to me when I boarded the flight. I had booked a premium seat in advance and had paid $175 extra for it. He basically moved me to a regular economy seat at the back without asking me or refunding me. That's fraud."
Miinukset: "The union bull"
Plussat: "The entertainment was about all that was good"
Miinukset: "Boarding was chaotic Seats were uncomfortable and very dirty Cabin crew was short staffed Food was the worst I've ever had on BA and they ran out of chicken before getting half the plane fed. Cabin crew that was there was rude to passengers to the point some just ignored the cabin crew. Only served drinks 3 times on a 9 hour flight I've flown BA multiple times and this was by far the worst flight I've ever had with BA. Very disappointed they have gone downhill so much"
Plussat: "Comfortable seats"
Miinukset: "Flight was unexpectedly delayed making us almost miss our connecting flight even though it was 1.5 hours after we were supposed to land."
Plussat: "Customer service was really nice from checking bags in to the in crew flight team"
Miinukset: "No complementary drinks and no entertainment"
Plussat: "good movies"
Plussat: "787 is new. boarding was mostly efficient, although i was prevented from boarding even though there was nobody in queue due to some rules. food was good. entertainment was pretty complete. crew did well, but their command of english was not as good as one might expect."
Miinukset: "787 had issues with the window tinting. although it was a day flight, it felt like a night flight, with the expected effects on jet lag and fatigue. also, in premium economy, my seat was in the very last row, next to the toilet with no window, even though it is a window seat. to call a seat the 'window' seat, and then have no window is deceptive."
Plussat: "Inflight crew was good and polite."
Miinukset: "Made me go in economy class que to enter the aircraft inspite of I having paid the 3 times more expensive business class ticket. Business class seats were too small and uncomfortable compared to the other airlines. Loos and facilities were not in accordance compared to the other airlines."
Plussat: "Great service and experience."
Miinukset: "The boarding was a little long."
Plussat: "Kind and helpful staff, clean plane, generous food and drink service"
Miinukset: "Very cramped and thin seats, and rather hot temp in the cabin"
Plussat: "Individually the crew was quite nice and tried to do their best to their best."
Miinukset: "Dirty toilets. No toilet seat covers. Ran out of toilet paper. No oversight to basic hygiene given a 12 hour flight."
Plussat: "Since online check-in did not work, my daughter and I were a little nervous that we had not been able to reserve seats together. Imagine our worry when we were told at the airport that we did not have seats at all! However, the BA agent calmly worked to get us seats .... and my daughter and I enjoyed business class for the first time in our lives! What an experience! Thank you so much!"
Miinukset: "Nothing -- it was fantastic!"
Miinukset: "Old aircraft on sector"
Plussat: "Great flight, Schedule is very practical , comfortable"
Miinukset: "Check in personnel was very slow, and ironically telling people to hurry at the gate while taking very long time to deal with them at the check in counters. Not very helpful or polite when asked for extra luggage shipping."
Plussat: "Food"
Miinukset: "Nothing"
Miinukset: "The seats were very small."
Miinukset: "British Airways didn't have my leg of this flight (London to Paris) as part of original checkin from Austin to London. As a result I stood in Customer relations line for 90 minutes, missed my flight, and was separated from other member in my travel party who didn't experience same problem and we were both on same booking confirmation"

Varaa halvat lentoliput $Intiasta Rovaniemelle

Uusimmat meno-paluu lentotarjoukset

26.2.su
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
27t 00mDEL-RVN
6.3.ma
1 välilaskuUseita lentoyhtiöitä
11t 45mRVN-DEL
898 €
26.2.su
3 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
27t 45mDEL-RVN
6.3.ma
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
19t 25mRVN-DEL
1071 €
26.2.su
1 välilaskuFinnair
14t 25mDEL-RVN
6.3.ma
1 välilaskuFinnair
17t 25mRVN-DEL
1096 €
25.2.la
2 välilaskuaBritish Airways
17t 55mDEL-RVN
6.3.ma
2 välilaskuaBritish Airways
19t 45mRVN-DEL
1109 €
26.2.su
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
26t 10mDEL-RVN
6.3.ma
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
23t 55mRVN-DEL
1158 €
25.2.la
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
17t 55mDEL-RVN
6.3.ma
1 välilaskuUseita lentoyhtiöitä
11t 45mRVN-DEL
1490 €
25.2.la
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
17t 35mDEL-RVN
6.3.ma
3 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
27t 10mRVN-DEL
2019 €

Etsi välilaskuilla

Etsi lentoyhtiöllä

Etsi hinnalla

Lennot Rovaniemelle

Matkakohde:

Rovaniemi (RVN)Suomi

Selaa lähtöpaikkoja:

890 €

Suositut reitit

KAYAK-käyttäjien eniten hakemat lennot kohteeseen Rovaniemi.

Selaa matkakohteita:

890 €