SJC - RVN

Etsi halvat lennot reitille San Jose $[31873-Rovaniemelle

Vertaa lentolippuja Rovaniemelle sadoilta matkailusivustoilta kerralla

SJC — RVN
3. joulukuu — 10. joulukuu1
Meno-paluu
1 aikuinen
Economy
0 laukkua
Mistä?
Kohde?
la 3/12
la 10/12

Anna KAYAK-sivuston hoitaa etsiminen puolestasi

Säästä 29% tai enemmän

Vertaa lentolippuja Rovaniemelle sadoilta matkailusivustoilta kerralla

We’re käyttö on täysin maksutonta – ei piilomaksuja tai kuluja.

SuodSuodata matkustamoluokan, ilmaisen Wi-Fi:n ja muun mukaan

Yhdistä lento + hotelli ja säästä

Milloin varata lentoja reitille San Jose - Rovaniemi

Arvioitu meno-paluumatkan hinta
Keskim. hinta per kuukausi
Lentohinnat matkustuspäivien lähestyessä

Useimmiten kysytyt kysymykset: San Jose - Rovaniemelle reitille

Suositut lentoyhtiöt, jotka lentävät reitillä San Josén kansainvälinen lentoasema -Rovaniemi

Pisteytys KAYAK-asiakasarvioiden perusteella
7,6
FinnairPistemäärä perustuu 4313 arvosteluun
7,9Koneeseennousu
7,5Mukavuus
8,2Henkilökunta
7,2Viihde
7,1Ateriat
Lentoyhtiöiden arvostelut

Sopiva lämpötila, tilava economy ja leffojen lisäksi myös sarjoja. Ruoka oli ihan ok, eikä tietysti voi miellyttää kaikkia.

Lue lisää lentoyhtiöstä Finnair

Sopiva lämpötila, tilava economy ja leffojen lisäksi myös sarjoja. Ruoka oli ihan ok, eikä tietysti voi miellyttää kaikkia.

Matkustamohenkilökunnan toiminta ja käytös ala-arvoista

Matkustamohenkilökunnan käytös ja toiminta ala-arvoista

Ihan hyvin toimi kaikki, paitsi jalkatilaa oli melko vähän pitkälle pohjoismaalaiselle.

Koneeseen pakkautumista voisi järkevöittää, esim. rivi tai muutama kerrallaan, jottei syntyisi ryntäylyä ja hässäkkää.

Tuntui kuin lentokenttävirkailijat olisi olleet TET-harjoittelussa. Ongelma ei tietty ole Finnairin henkilökunnassa vaan Münchenin kentän virkailijoissa. Oli kuin kaikki olisivat ensimmäistä päivää töissä. Todella heikkoa toimintaa.

Aikataulun pitäminen

Check in Pariisissa oli vanhanaikasta. Jos on matkatavara menossa rumaan, tai haluaa boardingpassi paperiversiona joutuu odottamaan että check in avautuu.

Henkilökunta oli ihan ystävällistä. Koneeseennousu oli hidas. Tarjottavat ovat nolla-arvoisia, vain lasi vettä ilmaiseksi, ei ole toimiva konsepti ollenkaan.

Flight was canceled!

Great customer service and standar

Palvelu oli erinomaista, kone oli siisti ja aikataulut pitivät hyvin. Ihan pieni suma syntyi koneeseen noustessa kun eri boarding-ryhmät sumppuuntuivat putkeen. Pieni tauko boarding-ryhmien välissä olisi tehnyt siirtymästä vielä asteen sujuvamman.

Hyvä, nopea lento, Hki lentoasemalla hyvä palvelu

Finnairilla hyvä henkilökunta, kaikki sujui tosi hienosti lennolla.

Premiere economy -luokkaan voisi kuulua ruoka

Kiitos paljon

Lento 3h myöhässä. Informaation kulku hidasta ja sekavaa.

Lähtöselvityksessä oli vain yksi henkilö, mikä ei vastannut lainkaan tarvetta, koska hän oli ERITTÄIN HIDAS - ja hieman tyly (?). Passeja hän pyöritteli todella kauan ja tavasi hitaasti kirjain kirjaimelta nimemme niistä ja vertaili kuvia meihin. Tuntui todella oudolta. Lisäksi tarranauhat taisivat loppua kesken ja hän joutui hakemaan niitä muualta. Meillä (kolmen hlön perhe) oli ainoastaan yksi laukku menossa ruumaan, mutta virkailija yllätti meidät vaatimalla myös käsimatkatavaramme ruumaan, koska tilaa olisi kuulemma liian vähän. Luonnollisesti olimme pakanneet kaiken säännösten mukaan ja tässä hässäkässä ruumaan joutui myös elektroniikka, jotka olimme jättäneet käsimatkatavaroihin. Virkailija ei huomannut kysyä asiasta, emmekä me kiireessä muistaneet sitä. Lisäksi jouduin todella vaatimalla vaatimaan, että sain yhden laukun käsimatkatavaroihin, koska sairastan diabetesta ja astmaa ja olin pakannut matkalla mahdollisesti tarvitsemani lääkkeet ko. laukkuun. Ehdin jo hieman hätääntyä asiasta, kunnes virkailija "armollisesti" tuli sen verran vastaan, että antoi minun valita yhden kolmesta laukustamme matkustamoon. Ymmärrän tilantarpeen, mutta olisi ollut todella järkevää kertoa jonossa odottaville etukäteen, että tällaista vaaditaan, jotta muutenkin todella tiukalla ollut ollut aika ei olisi kulunut turhaan säätämiseen turhautuneitten jonottajien odottaessa selän takana. Asian olisi mielestäni voinut myös hoitaa hieman kohteliaammin. Lisäksi huomasin koneessa, että hyvin harvan kohdalla oli vaadittu jättämään matkustamoon tarkoitettuja laukkuja ruumaan - ainakin lähes kaikilla oli yksi laukku/hlö mukana. Hämmentävää. Yllättävää kyllä kone pääsi kuitenkin lähtemään matkustajien puolesta ajallaan, vaikka jonottavat pitivät sitä mahdottomana. Lento sujui muuten hyvin, paitsi jalkatilat olivat todella surkeat verrattuna menomatkamme koneeseen.

Vähän myöhässä muuten kaikki sujui loistavasti

Asiakkaita suositellaan menemään kentälle hyvissä,ajoin, mutta finskin lähtöselvitys ja bag drop portit avautuvat, aina, liian myöhään. (munchen)

Lento oli tunnin myöhässä.

Ei ruokataroilua !

Koneen kapteeni ei kertonut mitään muuta lennosta kuin lähtiessä lennon kesto. Olisin halunnut tietoa esim lentoreitistä.

The food wasn’t great

Lento oli lähes 3 tuntia myöhässä emmekä saaneet mitään tietoa mistään. Emme saaneet myöskään vouchereita.

Finnair arpoi edellisenä iltana check-in:ssä mieheni riville 29 ja minut riville 16 eikä näitä voinut muuttaa. Finnair rahastaa kaikesta, vaikka ei tietääkseni ole ’halpalentoyhtiö’. Mustikkamehumukillinen on ainut, mikä kuuluu hintaan. Menolennolla KLM tarjosi suolaisen ja makean välipalan kaikkine juomineen (kahvi, mehu, virvoitusjuoma, olut, viini). Kännykän voi ladata. For free.

Nopeaa toimintaa, kaikki sujui hyvin.

Matkatavaratietomme puuttuivat järjestelmästä. Turhaa vaivaa moisesta asiasta. Valitin suoraan Finnairille.

Järjestelyt toimi oikein hyvin matkakumppanin boarding pass dokumentti katosi turvatarkastuksen jälkeen puhelimesta jokin spammi yritti latautua , mutta passilla koneeseen 😊 Kone ilmeisesti hiukan kovassa käytössä, istuin muhkurainen. Henkilökunta oikein palvelualtista ja ammattitaitoista ☺

Hieman enemmän jalkatilaa

Lähtöselvitys hidas vimeisimmillä tuli kiire lähtöportille

Helppoa ja mukavaa

Ystävällinen henkilökunta. Kaikki ok.

Check-in jonoa oli aamulennolla, mikä on pienellä lennolla ymmärrettävää. Kaikki muu toimi mainiosti.

Lento myöhässä.

Lento oli vähän myöhässä

.

Henkilökunnan ystävällisyys oli hyvää, mutta pienille reittilennoille Suomen sisällä olisi mukavaa saada pikku suolaista.

;)

For some reason l was unable to obtain my boarding pass online for both flights. I almost missed my last flight because it took so long to get one at the airport. Also my arm rest wasn’t moving and the movie on an 8 hr flight wasn’t working.

Mukava

Kun Finnair ei tarjoa muuta kuin mehua ja vettä niin olisi mukavaa että edes voisi ostaa jotain vähän laadukkaampaa syötävää kuin nuudeleita!

Ilmainen kahvi olihan kiva. Lento myöhässä yli 2 h Hesan päässä odotettiin rappusia. Huh huh. On se vaikeeta!

Lähtö myöhästyi 55min. Oli lähellä että olisimme odottaneet 1,5h koneessa, mutta saivat uudelleenreitityksen.

Henkilökunta oli tosi ystävällistä ja muutenkin koko koneessa oli hyvin rauhallinen tunnelma. Tosin kone oli hyvin vajaa.

Erinomaiset ja viihdyttävät lentäjät mutta lento lähti myöhässä

Lentoemäntä joka oli Lennon takaosassa oli todella mukava!

En voinut käyttää lentoa, koska se myöhästyi liikaa. Paha mieli tuli ja rahat meni. Kari

Tässä odottelen laukkua vieläkin niin missähän olis parannettavaa!

Lentokentällä saimme apua kahdesta pisteestä.

The business class seat was uncomfortable & there was No storage room. Worst layout I have ever seen. Whoever was responsible for designing should be fired! Previous international British air flights had a lot more storage and a much better layout. It was hard to reach electronics and basically everything else without twisting into a pretzel

Flight delay by 2 hours made me miss my connecting flight and lost baggage. Struggling in a new city without any belongings. Please help expedite the baggage delivery.

Their business class on this Airbus flight was just Economy seats with the middle seat blocked off with a fixed table. No extra space at all. Food was ok but not worth the extra expense imo.

4 of us split across the row with people in between us. Narrow body trans-continental flights just aren't economy class friendly. It was hot, cramped and long.

Plussat: "On time"
Miinukset: "Seats were tight"
Miinukset: "Seats are cramped. Also I was sitting on the aisle seat and the food trolley hit my elbow so there isnt much space for it to go down the aisle"
Plussat: "The crew was mediocre, nothing special. I asked for a extra pillow and was denied. Seats were cramped, I expected more from British Airways but comparing them to China Eastern, I found China Eastern more memorable."
Miinukset: "I expected more from British Airlines, maybe my expectations and reality didn’t chive?"
Miinukset: "We had to leave our surfboard bag @ our departing airport because they said it was too big to fit into a 787 international aircraft. I’m a pilot, this is a huge lie."
Plussat: "Moving to window seat appreciated"
Miinukset: "I don't like the attitude of some cabin crew."
Plussat: "The in flight services met my expectations."
Miinukset: "We were informed at the Nairobi check in that our tickets had been suspended because of possible risk of fraud. Attempts to resolve this promptly were not successful. For a first time traveler to the UK, this created unnecessary anxiety and gave us the feeling that the agency appointed to check us in are not supportive. We were eventually sorted but this is not nice at all given the fact that payments went through and tickets were issued and no one informed us of any issues until we got to the airport. Some feedback would be appreciated."
Plussat: "Seats are comfortable"
Miinukset: "No complementary water on Baird."
Plussat: "service was good"
Miinukset: "seats are too congested"
Plussat: "On time, smooth boarding."
Miinukset: "Nil"
Miinukset: "Gate personnel were inattentive and wheelchair transport was rude"
Plussat: "They upgraded me to business class"
Miinukset: "Nothing"
Miinukset: "There was no food or movie"
Plussat: "We didn’t make the flight from London to Rome because of flight delays. there was a huge time delay with our plane sitting on at the terminal and unable to de-board due to scheduling errors. This delay prevented us from making our connection to our next flight and now we are staying in a mediocre hotel for the night and have to wake super early and miss a day of fun at our final desitination. In general I would just move on, but we heard the customer service agent reference that they over booked the two flights to Rome. I guess we were the u lucky customers x two flights because we didn’t get a standby seat in the next flight then the prior agent gave us positive hope that we would get on. Lesson- make sure you have at least 3 hours between connecting flights."
Miinukset: "Hearing that we were booked on an overbooked flight."
Plussat: "Nice new plane. Spacey."
Miinukset: "Ba.com app is flaky. Looks like s/w not tested properly"
Plussat: "The plane was very comfortable!"
Miinukset: "British Airways boarding is very chaotic. Not unorganized at all. They don’t seem to care about economy passengers!"
Plussat: "The Crew was very helpful and friendly!"
Miinukset: "It was a little cramped for space for my legs and I am not very tall."
Plussat: "Good flight no complaints"
Miinukset: "None, just tha nature of economy travel. It’s designed for max profit and not at all for comfort"
Plussat: "All the normal stuff of flying domestic."
Miinukset: "The way that my brand new suitcase was damaged on the flight and BA just said that handles are excluded from bag damage. Thus, they can do what ever they want with your bag's handles, manhandle it and not take any responsibility. My suitcase was clearly damaged by the way it was handled since i booked it in till i received it again and they just said sorry...there is nothing we can do for you!!! Now that is is poor customer service."
Plussat: "The crew of British airlines were nice"
Miinukset: "Changed flight , couldn’t check in. I bought ticked on kayak but vayama was the actual ticket seller on behalf of Iberia which is a British airlines company. I couldn’t check and and customer service of vayama didn’t want to help and asked me to call Iberia. I called Iberia and after staying on hold for 40 min they told me to use the same confirmation number of Iberia flight on British airlines website. After a long day and a long and expensive uber ride I made it to sfo to see the flight has been delayed... never ever ever going to buy an international flight from Iberia, and very hesitant about kayak redirecting sales."
Miinukset: "Terrible, horrible, humiliating, scammy experience at check-in. Will not be flying British Airways again."
Plussat: "punctuality"
Miinukset: "trapped on this plane for over 3 hours and they can't even spring for a lousy soda and bag of crisps."
Miinukset: "London was fogged in had had to wait 1:45 on the plane before it left, fortunately we had a 4 hour layover in London, so we didn’t loose our conection ."
Plussat: "The entertainment was great. The food was enjoyable and happy to see they offer vegetarian choices. Overall great experience."
Miinukset: "Food was dry for dinner and not very tasty. Breakfast was terrible"
Plussat: "The price of the flight offers is what made me purchase through kayak, but the disconnect with the airline and booking agency left me stranded and ultimately required me to buy a flight directly that will take me almost half a year to pay off not to mention the inconvenience of switching airports and sleeping on a bench for 4hrs."
Miinukset: "When I missed my flight, the airline would not offer assistance because I booked through an online vendor (webjet through kayak) and when I called webjet they failed to help me rebook, made me buy a new flight, then when I called looking for the flight information, they managed to cancel the flight and then claimed I had requested this when I had done no such thing. On top of this they only offer next calendar day booking so even though they are fully responsible for botching up the second flight I booked. I have talked to 10 individuals from different agencies. Everyone passes blame and responsibility off on someone else. On top of everything else, noone but the American Airlines representatives showed any empathy or concern for my being stranded for the night. Based on this experience, I will do everything in my power to dissuade people from using Kayak, webjet, amadeus and British Airways."
Plussat: "All was good"
Miinukset: "Nothing"
Plussat: "Large seats, fast service."
Miinukset: "Nothing."
Plussat: "Movie choices were great."
Miinukset: "I ordered a vegetarian meal well before day of flight. They said they did not have my order. Thankfully there were still vegetarian options (and I was at back of plane)."
Plussat: "Staff is always nice. Food service is generally good and the food tasty."
Miinukset: "Older plane that only upgraded business and first class. Standard class seats and entertainment old and nominally functional. Felt more like a third world country than what I'm used to on BA"
Plussat: "Food was ok."
Miinukset: "One of the worst business class experiences I ever had. Seats are small (7 per row, 3 of which are facing backwards). If you have a non aisle seat you need to climb on top of another passenger to get up (which is unacceptable I'm business class)"
Plussat: "Flying in 787 is always a joy. Quiet; great movie and music selection; nice contemporary user interface."
Miinukset: "The seat legroom was not the worst I had but sleeping in the chair was somehow very hard. I think the seat needed a little more backward inclination. There was a headrest, which was a good idea but didn't work out as expected."
Plussat: "Movie selection was great!"
Miinukset: "Short staffed. No coffee with breakfast! Cream and sugar on tray. Flight from London to Stockholm delayed one hour due to air traffic!"
Plussat: "Comfort. Entertainment. Service. Comfort. Did i mention it was comfortable? Also dark. Very dark. Which is exactly what you need on a long flight. Food was also exceptionally good for an airline. The bathrooms were also clean and had nice sinks."
Miinukset: "Nothing."
Plussat: "Landed ahead of schedule"
Miinukset: "Baggage did not arrive as was not put on flight at San Jose despite checking it in 2.5 hours before flight"
Plussat: "we got a 787 dreamliner, the coach seats had good space between rows, so we had enough legroom. food - dinner - was tasty, and breakfast was plain but was completely OK. entertainment was excellent, lots of new movies, and also older movies and TV programs. crew was courteous and very helpful, and boarding was quick and smooth. all in all, a very positive experience."
Plussat: "Flight was on time and pretty smooth"
Miinukset: "Customer service was terrible. The flight was overbooked and everyone was treating me as if it were MY fault the plane was oversold and I didn't have a seat. No apologies, no sympathy. It was as if they were doing me a favor by trying to get me on the flight. I had to wait it 4 long lines to get it taken care of and the people working the floor of the check-in area kept directing me to the wrong places. Purchasing a plane ticket on your airline for a specific should be enough to guarantee a seat on a plane. It's absurd that I spent 900 for a ticket and that doesn't guarantee me that I'll be on the flight."
Plussat: "the plane was clean"
Miinukset: "3 hour delay, no communication with customers regarding delay or connection. Once we finally arrived st Heathrow for the 2nd leg of our journey, we were put on a later connection, no apologies whatsoever from any of the employees. Overall we spent over 4 hours in the air. We were never served even a glass of water or a bag of pretzels. The seats were very tight with very little leg room, and I am only a 5'6" female."
Plussat: "nice modern electronics"
Miinukset: "breakfast high in calories but very low in pleasure"
Plussat: "Good service friendly cabin crew"
Miinukset: "Food"
Miinukset: "We missed our connection flight, to make things worst, we had to wait 3 1/2 hours standing in line just to speak a British airways staff because many of the desks were empty and half the desks were catering to first class and business class passengers"
Miinukset: "Nasty food! Frozen solid salad."
Plussat: "Timely departure; early arrival. Customer service oriented crew. Due to an oversight on the crews' part (turbulence during distribution of meals), my neighbor and I were not provided meals. When they eventually discovered their oversight and our choice of meal was no longer available, they provided us with meals from first class. Applaud owning a mistake and fixing it."
Miinukset: "Chair configuration is appalling. Paid extra to sit in exit row of standard economy, seat 30J (middle seat). Leg room was ample, seat width was adequate (for someone of small stature) but separation from neighboring seats was non-existent. My neighbors on either side were both plus-sized. I had nowhere to place my arms and effectively had to sit with my arms folded from SJC to LHR. Room for improvement."
Miinukset: "British Airways lost my bag TO Europe, I was without it for 2 days, AND they lost it on my way BACK. I will never fly this airline ever again. Who loses a person's bag TWICE?? ON THE SAME TRIP?? Beyond that they treated me with such discontent, it was like they didn't even care."

Varaa halvat lentoliput $San Jose Rovaniemelle

Uusimmat meno-paluu lentotarjoukset

2.1.ma
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
20t 25mSJC-RVN
6.1.pe
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
18t 23mRVN-SJC
2820 €
26.12.ma
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
20t 25mSJC-RVN
30.12.pe
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
28t 15mRVN-SJC
3575 €
2.1.ma
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
28t 55mSJC-RVN
6.1.pe
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
20t 59mRVN-SJC
3596 €
2.1.ma
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
28t 55mSJC-RVN
6.1.pe
2 välilaskuaUseita lentoyhtiöitä
26t 58mRVN-SJC
3673 €
17.3.pe
2 välilaskuaFinnair
19t 35mSJC-RVN
21.3.ti
2 välilaskuaFinnair
33t 22mRVN-SJC
7340 €

Etsi välilaskuilla

Etsi lentoyhtiöllä

Etsi hinnalla

Uusimmat yhdensuuntaiset lentotarjoukset

12.1.to
2 välilaskuaBritish Airways
33t 25mSJC-RVN
748 €

Etsi välilaskuilla

Etsi lentoyhtiöllä

Etsi hinnalla

Lennot San Jose - Rovaniemi

Lähtö:

San Jose (SJC)Yhdysvallat

Matkakohde:

Rovaniemi (RVN)Suomi

Selaa lähtöpaikkoja:

1076 €

Selaa matkakohteita:

1076 €